Antena Meniu Search
x

Regina Angliei refuză să se odihnească!

Chiar dacă a ajuns la o vârstă care i-ar da dreptul la mai multă odihnă, regina Elisabeta a Doua continuă să aibă o activitate intensă, spre bucuria supuşilor care au ocazia să o întâlnească. În ultimele zile, suverana britanică a vizitat două obiective total diferite: o expoziţie de flori şi o navă de luptă.

Vezi și

Chiar dacă a ajuns la o vârstă care i-ar da dreptul la mai multă odihnă, regina Elisabeta a Doua continuă să aibă o activitate intensă, spre bucuria supuşilor care au ocazia să o întâlnească. În ultimele zile, suverana britanică a vizitat două obiective total diferite: o expoziţie de flori şi o navă de luptă

Expoziţia florală din Chelsea este renumită în toată lumea şi are o tradiţie de peste o sută de ani. Cu excepţia celor două războaie mondiale, manifestarea s-a desfăşurat, fără greş, în fiecare an şi a primit, mereu, vizita suveranilor sau a membrilor familiei regale. Evenimentul durează doar patru zile, iar pregătirile aproape o lună, deoarece toţi producătorii se străduiesc să se prezinte cât mai bine. În timpul vizitei, regina a primit mici cadouri iar unii expozanţi i-au adus omagii într-un stil mai exotic.

Pentru a marca o sută de ani de la izbucnirea primului război mondial, expoziţia include reproducerea unei tranşee de pe front, pe care şi regina a fost invitată să o parcurgă. În acelaşi spirit, alţi horticultori au realizat, din flori şi verdeaţă, machete ale unor avioane de epocă.

De la avioanele din flori, suverana britanică a trecut la arme cât se poate de reale în vizita pe fregata Lancaster. După trecerea în revistă a gărzii de onoare şi o întâlnire cu familiile militarilor, regina a urcat la bord, salutată, potrivit tradiţiei, de. fluiere.

Nava este cunoscută ca "Fregata Reginei", deoarece a fost lansată la apă, cu ani în urmă, chiar de Elisabeta a Doua, care deţine şi titlul de Ducesă de Lancaster. Suverana a discutat, acum, cu membrii echipajului şi a luat masa la bord. Presa nu a avut acces la dejun, atât pentru respectarea intimităţii cât şi pentru a nu surprinde, fără voie, vreun secret militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Regina Angliei refuză să se odihnească!