Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Regiunile din sudul Europei unde s-a declarat stare de urgenţă din cauza secetei. Locuitorii primesc apă cu porţia

Vremea se dezlănţuie pe continentul european. În Castellón-Spania, o zonă unde trăiesc şi mulţi români, o tornadă le-a dat fiori locuitorilor. Iar în Italia, cel puţin trei femei au fost rănite grav de un fulger care a lovit o plajă aglomerată de pe coasta adriatică.

de Redactia Observator

la 04.08.2024 , 20:26

Scene apocaliptice, descriu martorii, după o furtună care a răvăşit din senin regiunea Abruzzo din Italia. Un fulger a lovit pe o plajă unde erau sute de oameni. Cel puţin trei femei au fost rănite. Imaginile arată cum salvatorii încearcă să ajute o turistă aflată în stop cardio-respirator. Pentru salvarea ei a fost chemat un elicopter în ajutor. O altă turistă din Belgia în vârstă de 64 de ani a fost şi ea grav rănită.

Tot în Italua, Regiunile Sardinia și Sicilia se confruntă cu seceta. Sunt probleme serioase din cauza lipsei de apă, iar autorităţile au fost nevoite să declare stare de urgenţă pentru a putea lua măsurile necesare. În ultimele zile, cisternele de apă au fost singura salvare a localnicilor.

Lacurile vor fi golite

Vezi și

în Agrigento, Sicilia, cinci mii de oameni au protestat faţă de raţionalizarea apei impusă de autorităţi. Oamenii au afişat pancarte pe care scria "vrem apă imediat". Agricultorii se plâng că vor intra în faliment. În Sicilia, specialiştii vor ca lacurile să fie golite de pește, iar apa să poată fi folosită pentru irigaţii. În Bari, fermierii transportă apă de la sute de kilometri pentru a-și salva animalele. 

Şi Spania se luptă cu canicula. Zece oraşe s-au aflat, astăzi, în alertă portocalie, iar termometrele au arătat 40 de grade în orle de vârf în Andaluzia, Aragon, Castilla sau Madrid. În provincia Castellón, s-a format o tornadă uriaşă. Multi localnici si au invins frica si au ieşit sa imoralizeze fenomenul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Regiunile din sudul Europei unde s-a declarat stare de urgenţă din cauza secetei. Locuitorii primesc apă cu porţia