Antena Meniu Search
x
LIVE

Reguli noi la intrarea în Grecia. Se admite şi test antigen rapid valabil 24 de ore

Călătorii străini pot opta pentru un test rapid antigen sau un test PCR negativ la coronavirus pentru a intra în Grecia, a precizat joi guvernul de la Atena, revenind asupra anunţului de miercuri conform căruia de la data de 19 decembrie va solicita exclusiv un test PCR negativ valabil 48 de ore, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

De Redactia Observator la 17.12.2021, 12:53
Reguli noi pentru călătoriile în Grecia
Reguli noi pentru călătoriile în Grecia - Shutterstock

Până în prezent, turiştii puteau merge în Grecia cu un certificat european de sănătate sau alt certificat care să ateste un program complet de vaccinare, trecerea prin boală, sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau un test antigen valabil 48 de ore.

Aceste noi măsuri, valabile în perioada 16 decembrie - 31 ianuarie, survin în contextul în care Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVID-19, marcat de o răspândire rapidă a variantei Omicron.

Reguli noi pentru călătoriile în Grecia

Joi, Grecia a comunicat o extindere a opţiunilor de testare: toţi călătorii, inclusiv copiii de la vârsta de 5 ani, trebuie să prezinte un rezultat negativ fie la un test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau la un test antigen efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosire.

'"Varianta Omicron a determinat ţara noastră să ia măsuri punctuale pentru vizitatorii străini", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou.

El a precizat că restricţiile se vor aplica pentru perioada Crăciunului şi sunt menite să întârzie răspândirea noii variante virale şi să se câştige timp pentru administrarea dozelor booster de vaccin. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Reguli noi la intrarea în Grecia. Se admite şi test antigen rapid valabil 24 de ore