Antena Meniu Search
x

Franța interzice călătoriile către și dinspre Marea Britanie, pentru a încetini răspândirea variantei Omicron

Franța va interzice călătoriile neesențiale către și dinspre Marea Britanie în weekend, pentru a încetini răspândirea variantei Omicron Covid-19, care provoacă un număr record de cazuri de îmbolnăviri, a anunțat joi guvernul de la Paris.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 11:52

Restricţii de călătorie în Franţa
Restricţii de călătorie în Franţa - Shutterstock

De la miezul nopții de sâmbătă va exista „cerința de a avea un motiv esențial pentru a călători în sau pentru a veni din Marea Britanie , atât pentru cei nevaccinati, cât și pentru cei vaccinați ... Oamenii nu pot călători din motive turistice sau profesionale”, a declarat guvernul într-un comunicat, potrivit France24.

„Confruntat cu răspândirea extrem de rapidă a variantei Omicron în Marea Britanie, guvernul a ales să restabilească necesitatea unui motiv esențial pentru călătoria din și către Marea Britanie”, se arată în comunicat. Guvernul a adăugat că cetățenii francezi și cetățenii UE se pot întoarce în Franța din Marea Britanie.

Carantină pentru călătorii care se întorc din Regat

„Vom pune în aplicare un sistem de controale drastic mai strict decât cel pe care îl avem deja”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal. El a spus că politica are ca scop încetinirea sosirii cazurilor de Omicron în Franța și pentru a oferi timp campaniei franceze de stimulare a vaccinării să se organizeze mult mai bine „Strategia noastră este să întârziem cât de mult putem dezvoltarea Omicron în țara noastră"

În plus, călătorii care se întorc vor avea nevoie de un test negativ, dar nu mai de 24 de ore, iar la întoarcerea în Franța va fi impusă o carantină generală. „Oamenii care se întorc vor trebui să se înregistreze pe o aplicație și vor trebui să se autoizoleze într-un loc la alegerea lor timp de șapte zile, controlat de forțele de securitate, dar acest lucru poate fi scurtat la 48 de ore dacă un test este negativ", a spus Attal.

Marea Britanie a înregistrat miercuri un record de 78.610 cazuri de Covid confirmate în laborator, oamenii de știință prevăzând rate și mai mari, deoarece se crede că Omicron se răspândește mult mai rapid decât varianta dominantă în prezent, Delta. Analiştii consideră că restricțiile stricte de călătorie sunt, de asemenea, impuse în urma unei posibile rupturi a încrederii între guvernele britanic și francez ca urmare a Brexit-ului şi cu privire la o serie de probleme legate de migranți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Franța interzice călătoriile către și dinspre Marea Britanie, pentru a încetini răspândirea variantei Omicron