Antena Meniu Search
x

Relaxarea restricțiilor a venit cu probleme de distanțare socială și noi infecții cu coronavirus în mai multe țări din Europa

Relaxarea are preţul ei. E lecţia pe care o învaţă mai multe ţări din Europa, după ce au destins măsurile luate în pandemie. Fără să ţină cont de distanţa socială, oamenii s-au îngrămădit în spaţiile publice şi în magazine, mai ceva ca în apropierea sărbătorilor. 

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 00:09

Vezi și
  • Grecii au luat cu asalt plajele din Atena.
  • Pe italienii din Napoli nici amenzile nu-i mai conving să respecte distanțarea socială.

În multe ţări, numărul infectaţilor a crescut după ridicarea restricţiilor.

Sunt imagini surprinse ieri după-amiază într-o cursă Madrid-Gran Canaria. Înainte de decolare, pasagerii denunţă aglomeraţia de la bord. Locurile libere pot fi numărate pe degete. Este practic imposibil să respecţi distanţa socială. 

După ce scenele au ajuns virale, poliţia a acţionat în judecată compania aeriană. În alte ţări europene, localnicii au fost cei care au uitat de regulile de siguranţă odată cu relaxarea restricţiilor.

În Belgia, ţara cu cea mai are rată de decese la mia de locuitori, aglomeraţia din magazine aminteşte de perioada sărbătorilor de iarnă. Oamenii trebuie să păstreze cel puţin un metru şi jumătate distanţă între ei. Respectarea regulilor s-a dovedit o provocare, în ciuda eforturilor depuse de proprietarii magazinelor.

Prudenţa a fost dată uitării şi în Grecia. Sute de eleni au profitat de temperaturile ridicate şi au invadat plajele din apropiere de Atena.

Iar pe italienii din Napoli nici amenzile nu-i mai conving să respecte măsurile de siguranţă.

Autorităţile avertizează însă că prea multă relaxare poate avea efecte greu de controlat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Teama resurgenţei virusului planează asupra autorităţilor din întreaga lume.

Coreea de Sud a închis cluburile şi barurile şi a amânat redeschiderea şcolilor, după ce peste 100 de noi infecţii au fost depistate într-o regiune.

Mulţi dintre bolnavi au intrat în contact cu un tânăr care a mers în trei cluburi de noapte după ridicarea restricţiilor.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Lupta cu pandemia nu s-a încheiat. Pericolul se menţine!

Autorităţile de la Moscova au relaxat măsurile chiar dacă zilnic sunt înregistrate peste 10.000 de noi cazuri. Inclusiv purtătorul de cuvânt al Kremlinului a fost infectat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Relaxarea restricțiilor a venit cu probleme de distanțare socială și noi infecții cu coronavirus în mai multe țări din Europa