Antena Meniu Search
x

Video Mai multe nave ruseşti pregătite să atace Odessa din Marea Neagră. Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu: Există un singur culoar de ieşire din port

Odessa şi Mariupol sunt, şi ele, încercuite de trupe ruseşti. Chiar dacă bombardamentele nu au început încă în Odessa, oraşul de pe coasta sudică a Ucrainei este baricadat cu saci de nisip, iar locuitorii sunt gata să riposteze în cazul unui atac.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 14:34

Ucrainenii de aici sunt în alertă că armata rusă ar putea ataca dinspre Marea Neagră, având în vedere poziţia oraşului. Tensiunile au crescut noaptea trecută când s-au auzit încontinuu alarme de bombardament. Teama au simţit-o şi colegii noştri, Laurenţiu Rădulescu şi Răzvan Petrescu. Trimişii speciali Observator au fost nevoiţi să se adăpostească în buncăr. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Au sunat alarmele pe parcursul întregii nopţi în Odessa. Cel puţin trei, patru alarme de bombardament antiaerian. S-au auzit şi câteva lovituri, cel mai probabil lovituri ale instalaţiei de antiaeriană de aici, de la Odessa. O situaţie extrem de tensionată pentru că există informaţii conform cărora în largul Mării Negre ar fi deja pe poziţie de luptă mai multe nave ruseşti pregătite să atace Odessa. Plaje minate, ape minate, există un singur culoar de ieşire din portul din Odessa, unul extrem de important, motiv pentru care este şi vizat acest oraş.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla aici în perioada următoare. Câteva lovituri de artilerie s-au auzit undeva la 15-20 de kilometri de Odessa, dar şi în mai multe sate din zona Nicolaev, acolo unde se duc lupte destul de importante. Încearcă atât gărzile civile, cât şi armata ucraineană să ţină piept militarilor ruşi. În ceea ce priveşte Hersonul avem informaţii conform cărora a existat deja o întâlnire între autorităţile locale de acolo şi armata rusă. Armata rusă se pare că a ocupat Hersonul în totalitate. Au fost concesii făcute, creat un coridor de ieşire pentru civilii care vor să părăsească oraşul şi s-a dat ordin ca circulaţia civililor să fie permisă doar pe timpul zilei. În ceea ce priveşte Kievul, situaţia este critică acolo şi cel mai probabil totul va depinde de negocierile care vor avea loc în perioada imediat următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mai multe nave ruseşti pregătite să atace Odessa din Marea Neagră. Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu: Există un singur culoar de ieşire din port