Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Republicanii cer demisia lui Joe Biden: "Dacă nu este apt să candideze la președinție, nu este apt să servească țara"

Principalii republicani din Camera Reprezentanţilor i-au cerut lui Joe Biden să demisioneze imediat din funcţia de preşedinte, în urma deciziei sale de a se retrage din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă

de Redactia Observator

la 21.07.2024 , 22:06

Republicanii cer demisia lui Joe Biden: "Dacă nu este apt să candideze la președinție, nu este apt să servească țara"
Republicanii cer demisia lui Joe Biden: "Dacă nu este apt să candideze la președinție, nu este apt să servească țara" - Getty Images

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, i-a cerut președintelui Joe Biden să demisioneze din funcție, la scurt timp după ce președintele a anunțat că nu va mai candida. "Dacă Joe Biden nu este apt să candideze la președinție, nu este apt să servească ca președinte. El trebuie să demisioneze din funcție imediat. Data de 5 noiembrie nu poate sosi suficient de repede", a declarat Johnson, un republican proeminent, într-o declarație postată pe X.

Pe de altă parte, secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, care a candidat, de asemenea, la președinție în 2020, l-a lăudat pe președintele Joe Biden ca fiind "unul dintre cei mai buni și mai importanți președinți din istoria Americii". "Sunt atât de mândru să servesc sub conducerea sa și recunoscător pentru concentrarea sa neclintită asupra a ceea ce este mai bine pentru țara noastră", a declarat Buttigieg. Secretarul a apărut alături de vicepreședintele Kamala Harris la o strângere de fonduri sâmbătă.

"Pentru binele ţării, Joe Biden ar trebui să demisioneze imediat"

Articolul continuă după reclamă

"Dacă Joe Biden nu este potrivit pentru a fi candidatul democrat la preşedinţie, nu este potrivit pentru a fi preşedinte pentru restul mandatului său. Pentru binele ţării, Joe Biden ar trebui să demisioneze imediat", este şi mesajul lui Kevin Hern, preşedintele Comitetului Republican de Studiu, care este influent în elaborarea politicii conservatoare în Parlament.

"Dacă Joe Biden nu poate candida pentru realegere, este incapabil şi nepotrivit să servească drept preşedinte al Statelor Unite. El trebuie să demisioneze imediat. Partidul Democrat este în cădere liberă absolută din cauza încercării lor flagrante de a acoperi faptul că Joe Biden nu este apt pentru funcţie.

Toţi democraţii aleşi din America sunt vinovaţi de eşecul şi neputinţa lui Joe Biden, care a provocat criza frontierelor, inflaţia Biden şi haosul şi slăbiciunea din întreaga lume. Preşedintele Trump va câştiga în noiembrie pentru a salva America", a afirmat Elise Stefanik, preşedinta Conferinţei republicane din Camera Reprezentanţilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Republicanii cer demisia lui Joe Biden: "Dacă nu este apt să candideze la președinție, nu este apt să servească țara"