Antena Meniu Search
x

Președintele Comisiei Europene propune restricții temporare privind călătoriile în UE

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a anunțat că Uniunea Europeană va introduce restricții temporare privind călătoriile neesențiale în UE pentru 30 de zile, pe fondul pandemiei de coronavirus (covid-19).

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.03.2020, 18:10

Călători cu măști la gură așteptând pe scaune, în aeroport
Restricții de călătorie în UE - Profi Media
  • Uniunea Europeană introduce restricții privind călătoriile.

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a propus ca Uniunea Europeană să introducă restricții temporare privind călătoriile neesențiale în UE pentru 30 de zile.

Măsura vine pe fondul pandemiei de coronavirus (covid-19). Restricțiile, care vor fi supuse aprobării liderilor guvernamentali ai UE, pot fi prelungite „după cum este necesar” după perioada inițială de 30 de zile.

Restricții de călătorie în UE, din cauza coronavirusului

Comisia Europeană (CE) ar putea introduce restricții pentru călătoriile neesențiale în Uniunea Europeană timp de 30 de zile, a anunțat luni președintele CE, Ursula von der Leyen. 

Mai multe țări europene au luat deja măsuri drastice de carantină și prevenție împotriva coronavirusului. În România a fost decretată stare de urgență, iar în Italia și Germania toate punctele comerciane neesențiale, inclusiv baruri, cluburi, teatre, muzee, biserici, sunt închise pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Revenim cu amănunte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Președintele Comisiei Europene propune restricții temporare privind călătoriile în UE