Antena Meniu Search
x

Autoritățile din Marea Britanie pregătesc impunerea de restricții pentru combaterea coronavirusului

După o perioadă de acalmie, coronavirusul dă noi bătăi de cap autorităților din Marea Britanie, iar premierul Boris Johnson pare pregătit să ia măsuri radicale.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.09.2020, 07:49

Marea Britanie a ajuns la un total de aproape 386.000 de infectări cu noul coronavirus
Noile infectări cu noul coronavirus dau bătăi de cap autorităților britanice - Hepta
  • Marea Britanie înregistrează, din nou, mii de infectări noi cu coronavirus în fiecare zi.
  • Cele mai importante subiecte ale zilei sunt diseară, la Observator 19.

Marea Britanie a ajuns, vineri, la peste 4.300 de infectări noi cu noul coronavirus și 27 de decese provocate de teribilul virus.

Conform The Sun, sunt cele mai mari cifre înregistrate în ultima perioadă, iar mai ales creșterea numărului de infectări noi da mari bătăi de cap autorităților britanice.

Asta și în condițiile în care rata de infectare a ajuns la 1,4, iar specialiștii consideră că greul noului val de infectări încă nu a fost resimțit.

În aceste condiții, autoritățile britanice, în frunte cu premierul Boris Johnson, pregătesc impunerea unei carantine sociale de două săptămâni.

Măsura ar urma să intre în vigoare chiar de zilele următoare și prevede închiderea tuturor zonelor de socializare.

Astfel, școlile și birourile ar urma să rămână deschise, însă britanicii nu vor mai putea merge la restaurant, în pub-uri, în localuri și în alte zone de socializare și relaxare.

Se speră ca cele două săptămâni de carantină socială să reducă semnificativ numărul de infectări noi cu noul coronavirus astfel încât autoritățile să nu fie obligate să impună, din nou, carantina generală.

Marea Britanie este pe locul 14 în acest moment, în topul celor mai afectate țări de coronavirus din lume, având la activ 385.936 infectări cu noul coronavirus și 41.732 de decese provocate de teribilul virus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Autoritățile din Marea Britanie pregătesc impunerea de restricții pentru combaterea coronavirusului