Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mai multe țări pregătesc impunerea unor restricții, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

Record, după record, numărul de infectări cu noul coronavirus crește la nivel mondial pe zi ce trece şi a depăşit pragul de 14 milioane. Cele mai afectate de pandemie sunt Statele Unite, Brazilia şi India. Depăşite de situaţie, ţări din toată lumea au reimpus local carantina. Totodată, bilanţul galopant din ţara noastră a determinat peste 20 de state să interzică accesul sau să impună restricţii românilor. 

de Redactia Observator

la 17.07.2020 , 23:25

  • India a devenit a treia țară din lume care ajunge la un milion de infectări cu noul coronavirus.

Pe o hartă realizată de New York Times, România este pe lista ţărilor portocalii, grav afectate de pandemie precum Spania, Statele Unite şi India. Totul după ce numărul zilnic de cazuri s-a dublat în ultimele două săptămâni. Din cauza bilanţului în creştere, Bosnia-Herţegovina este ultimul stat care le cere românilor un test COVID negativ la intrarea în ţară. 

În tot mai multe ţări europene, care păreau să fi trecut de coşmar, cifrele încep din nou să crească. 

După impunerea carantinei într-o regiune catalană, acum locuitorii din Barcelona sunt sfătuiţi să stea în case. În plus, afacerile considerate neesenţiale s-au închis. 

Vezi și

Şi autorităţile britanice au impus local carantina, după apariţia mai multor focare. Izolaţi sunt şi 100 de români care lucrează la o fermă de lângă Birmingham. 32 dintre ei au fost infectaţi cu coronavirus. 

Noi restricţii ar putea fi implementate şi în Franţa, după ce, în regiunea Bretania, rata de infectare a crescut de la 0,92 la 2,62, în doar patru zile. Asta înseamnă că un om infectat contaminează până la trei persoane. 

Situaţia devine alarmantă şi în Germania, acolo unde numărul cazurilor a trecut de 200 de mii. Iar Israelul a impus din nou restricţii, după ce ieri a raportat aproape 2000 de infectări!. 

Andy Wilhelm, medic terapie intensivă: Nu se mai opreşte şi nu ştim când se va mai opri. Internăm o mulţime de pacienţi pe zi. Ar putea trăi sau nu. Din păcate, mulţi nu trăiesc. 

În Statele Unite se doboară recordurile negative de la o zi la alta. Doar ieri au fost raportate peste 77 de mii de cazuri. Cele mai afectate sunt statele Florida şi California. În Texas şi Arizona, morgile sunt supraaglomerate, iar autorităţile pregătesc camioane frigorifice, aşa cum s-a întâmplat şi în New York.

Epidemiologii spun că responsabili pentru răspândirea virusului sunt cei care refuză să poarte măşti şi să păstreze distanţa, după relaxarea măsurilor. 

Anthony Fauci, epidemiolog: Nu este niciun motiv pentru care avem 40, 50, 60 de mii de cazuri, în afara faptului că nu facem ceva corect. 

În Brazilia, sistemul medical este în colaps, după ce două milioane oameni au fost depistaţi cu COVID. Iar India a devenit a treia ţară din lume care atinge pragul de un milion de infectări. 

Doar un vaccin ar putea să pună capăt pandemiei. În plină criză, Rusia este acuzată de Marea Britanie, Canada şi Statele Unite că a atacat cibernetic mai multe centre de cercetare pentru a sustrage date despre potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Mai multe țări pregătesc impunerea unor restricții, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus