Antena Meniu Search
x

Revoltă în Franţa după moartea unui băiat de 16 ani. A pierit după un accident de motocicletă, izbit de maşina poliţiei

La două luni după ce poliția franceză a împușcat și ucis un tânăr de 17 ani de origine nord-africană, Guvernul trebuie din nou să facă apel la calm. Un băiat de 16 ani a cărui motocicletă s-a ciocnit cu o mașină de poliție, lângă Paris, a murit, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 15:29

maşină de poliţie din Franţa
Băiatul a fost lovit de maşina poliţiei - Profimedia

Un adolescent din Franța a murit după o coliziune cu o mașină de poliție, lângă Paris. Procurorii investighează acuzațiile poliției potrivit cărora adolescentul nu a oprit în timp ce se mergea cu motocicleta sa de motocros pe trotuar și, în timp ce fugea, a lovit un vehicul de poliție la o intersecție.

Băiatul de 16 ani a murit la spital

Adolescentul a murit la spital din cauza rănilor. De asemenea, doi ofițeri de poliție au fost reținuți în așteptarea anchetei pentru omor prin imprudență, relatează Mediafax.

Accidentul, care a avut loc de miercuri la Elancourt, în departamentul Yvelines, s-a produs la puțin peste două luni după ce poliția a împușcat și ucis un tânăr de 17 ani de origine nord-africană la un control în trafic în suburbia pariziană Nanterre. Acel incident a declanșat cinci zile de revolte și jafuri în întreaga țară.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a declarat că investigațiile în curs de desfășurare vor determina "circumstanțele exacte" ale coliziunii de miercuri. "Fac apel la calm”, a declarat el la postul de radio France Inter: „Indiferent cât de dramatică este o situație, ea are nevoie de răspunsuri pe care nu le avem încă".

Moartea adolescentului, a cărui etnie nu a fost comunicată, a avut loc în contextul în care Franța se pregătește să găzduiască Cupa Mondială de rugby. Turneul va începe vineri, când Franța va juca împotriva Noii Zeelande pe Stade de France, lângă Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Revoltă în Franţa după moartea unui băiat de 16 ani. A pierit după un accident de motocicletă, izbit de maşina poliţiei