Antena Meniu Search
x

Român achitat în Spania, pentru batjocorirea unei minore, deși procurorii cereau 30 de ani de închisoare

Un român de 19 ani, stabilit în Spania, alături de familia sa, a fost achitat de acuzația conform căreia ar fi batjocorit o minoră de 12 ani, deși procurorii cereau 30 de ani de închisoare în acest caz.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.11.2020, 10:14

Românul și minora provin din familii prietene și vecine
Magistrații de la Instanța Provincială din Zamora l-au achitat pe român - El Norte de Castilla
  • Românul acuzat că ar fi batjocorit o minoră are 19 ani.
  • Magistrații au considerat că mărturia minorei este neconcludentă.

Tânărul și presupusa victimă, de asemenea o româncă, se cunoșteau foarte bine, iar familiile celor doi erau prietene și vecine în Zamora.

Însă, conform El Norte de Castilla, în vara anului trecut, minora de 12 ani l-a acuzat pe tânărul de 19 ani că ar fi batjocorit-o.

A urmat un proces care a durat aproape un an și jumătate și în care procurorii spanioli au cerut 30 de ani de închisoare pentru bărbatul de 19 ani.

Totuși, decizia magistraților spanioli a fost una care i-a luat pe mulți prin surprindere.

Aceștia au decis că declarațiile fetei nu sunt credibile, astfel că tânărul român, identificat drept P. A. C., a fost achitat.

Fata le-ar fi spus anchetatorilor că ar fi fost batjocorită de P. A. C. de două ori, în ianuarie 2019, într-o casă abandonată.

Însă faptul că a făcut dezvăluirile abia la șase luni după producerea atacurilor, dar și alte aspecte din declarațiile fetei i-au făcut pe magistrați să considere că, doar în baza acestora, nu-l pot condamna pe român.

Printre altele, fata a invocat mai multe date calendaristice la care s-ar fi produs primul atac și a precizat că nu mai știe exact data la care s-a produs al doilea atac. În schimb, a oferit date exacte despre alte aspecte precum că la primul atac ar fi fost batjocorită timp de șapte sau opt minute.

Magistrații au avut semne de întrebare și în legătură cu casa în care s-ar fi produs atacurile și care s-ar afla la o distanță apreciabilă de școala la care învață fata. Mai mult, fata a precizat că atacatorul nu a forțat-o să meargă cu el ci doar ar fi amenințat-o că va avea de suferit dacă nu merge cu el.

Atât procurorii, cât și familia fetei au contestat decizia de achitare a tânărului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Român achitat în Spania, pentru batjocorirea unei minore, deși procurorii cereau 30 de ani de închisoare