Antena Meniu Search
x

Român bătut și ars, găsit inconștient într-o gară din Verona

Un român de 42 de ani a fost găsit în stare gravă, bătut și ars, în gara din Villafranca, o localitate din provincia Verona, Italia. Atacatorii sunt urmăriți chiar în aceste momente de polițiștii italieni.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.07.2019, 12:58

Un român de 42 de ani a fost găsit în stare gravă, bătut și ars, în gara din Villafranca, o localitate din provincia Verona, Italia. Atacatorii sunt urmăriți chiar în aceste momente de polițiștii italieni.

L-au snopit în bătaie și apoi i-au dat foc, în noaptea de luni spre marți. Alarma s-a dat abia dimineața, când, imediat după ora 7:00, un mecanic de tren a observat că pe o platformă de pe lângă șine se află un bărbat în stare de inconștiență, cu traumatisme vizibile la nivelul trupului și urme de arsură. 

Paramedicii au sosit imediat la fața locului și l-au transportat pe român la spitalul Borgo Trento din Verona, secția pentru arși.

Român bătut și ars în Italia

Potrivit ilfattoquotidiano.it, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, obișnuia să-și petreacă nopțile în gara Villafranca.

"Nu vom tolera niciodată violența"

Cazul a ajuns imediat în atenția primarului din localitate. "Vrem să ne exprimăm solidaritatea cu persoana care este victima acestui incident. Episoadele de o asemenea gravitate nu aparțin comunității civice din Villafranca, care are o tradiție de ospitalitate. Dorim să ajutăm această persoană. Sperăm că ne vom reîntoarce la normal în curând", a declarat edilul Roberto Dall'Oca.

"Dacă justiția va stabili că a fost o infracțiune izvorâtă din rasism, ar fi cu atât mai trist pentru orașul nostru. Cei din Verona au o inimă mare. Trebuie să eradicăm limbajul urii. Nu vom tolera niciodată această violență, nici a celor străini care comit infracțiuni pe teritoriul nostru, nici împotriva străinilor, din xenofobie", a precizat, la rândul lui, Mattia Fantinati, secretar responsabil de administrația publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Român bătut și ars, găsit inconștient într-o gară din Verona