Român condamnat la închisoare, în Anglia, pentru implicare în traficul de migranți

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 10.11.2020, 11:40.
Actualizat: 10.11.2020, 11:42

Marius, un român de 35 de ani, din Tulcea, a fost condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare, în Anglia, pentru implicarea sa în traficul de migranți.

Românul implicat în acest caz are 35 de ani

Românul a fost prins cu patru migranți ascunși în camionul pe care îl conducea

UK NIP

Marius a fost prins pe 1 octombrie, în apropiere de portul din Dover, când se pregătea să se îmbarce pe un feribot cu destinația Calais, Franța.

Conform UKNIP, românul a fost prins având patru migranți în camion, migranți care intenționau să intre ilegal în Franța.

Românul transporta două persoane din Bangladesh și câte una din Egipt și din India.

Deși și-a recunoscut faptele, Marius a primit o pedeapsă aspră, doi ani și șapte luni de închisoare.

Magistrații care au dat sentința au precizat că s-a stabilit o astfel de pedeapsă tocmai pentru că nu a fost vorba doar despre implicarea în traficul de migranți ci și despre punerea în pericol a vieții celor patru migranți care erau transportați în condiții necorespunzător.

Ulterior, într-un caz separat, alți doi români au fost prinși transportând cinci migranți care intenționau să treacă ilegal din Marea Britanie în Franța. Mihai Postolache, 24 de ani, și iubita lui, Roxana Stan, tot 24 de ani, își așteaptă acum pedepsele pentru implicarea în traficul de migranți.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.