Antena Meniu Search
x

Strigăt de disperare al unui român condamnat la închisoare în Bermuda, pentru fraudă cu carduri bancare

Radu Asavei, un român de 32 de ani, condamnat la închisoare în Bermuda, pentru fraudă cu carduri bancare, trece printr-un adevărat coșmar.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.09.2020, 17:05

Românul a fost condamnat la un an de închisoare pentru fraudă cu carduri bancare
Radu Asavei ar fi trebuit să ajungă în Marea Britanie din aprilie - Royal Gazette
  • Românul implicat în poveste are 32 de ani.
  • Românul ar fi trebuit să ajungă în Marea Britanie, acolo unde are domiciliul stabilit.

Radu Asavei și Tiberiu Gavrilă, 45 de ani, și-au recunoscut faptele de care erau acuzați, inclusiv că dețineau 15 carduri bancare false și că intenționau să scoată ilegal mii de dolari dintr-un cont la HSBC.

Conform Royal Gazette, cei doi români au fost puși sub acuzare în martie anul trecut, iar în ianuarie anul acesta au fost condamnați la câte un an de închisoare.

Grație timpului petrecut în arest preventiv, Asavei ar fi trebuit să fie eliberat la sfârșitul lunii aprilie și deportat în Marea Britanie, unde are domiciliul stabilit.

Însă din cauza apariției coronavirusului, românul a fost menținut în arest și eliberat, în cele din urmă, abia pe 10 august.

Chiar și așa, situația sa este departe de a fi încheiată: "M-au ținut în închisoare cu trei luni și jumătate peste pedeapsa încasată, iar acum, din cauza coronavirusului, mi s-a spus că nu pot să părăsesc țara, chiar dacă aeroporturile s-au redeschis de la 1 iulie. Mi-au spus că trebuie să rămân aici pe o perioadă nedefinită de timp, cel puțin până se reduce semnificativ numărul de infectări cu noul coronavirus din Europa. Asta ar putea dura un an, cinci ani sau cine știe câți ani. Cine poate știi când se termină cu acest virus?".

Radu Asavei a obținut acordul pentru a tranzita Statele Unite ale Americii și a ajunge în Marea Britanie. Problema este că el ar trebui să fie însoțit de un agent al Departamentului de Imigrări din Bermuda, iar angajații acestei instituții nu vor să riște o infectare cu noul coronavirus.

Radu Asavei a făcut greva foamei timp de 10 zile, iar la eliberarea din închisoare, pe 10 august, i s-a transmis că în două săptămâni va fi acasă "însă cele două săptămâni au trecut deja și nu s-a mai întâmplat nimic. Când m-am dus înapoi să cer explicații, practic m-au dat afară din birou".

"Simt că înnebunesc. Îmi vine să mă urc pe o clădire înaltă și să mă arunc în gol. Îmi vine să mă sinucid știind că nu pot să ajung mai repede acasă", spune românul, care acuză că nici nu are drept de muncă în Bermuda și astfel nu are cu ce să se întrețină.

Radu Asavei a dat ca exemplu și cazul a doi bulgari, Vladimir Vasilev și Nicola Aleksandrov, care ar fi trebuit să plece spre Bulgaria pe 10 august, dar au părăsit Bermuda abia săptămâna trecută.

Culmea este că, în cazul de fraudă cu carduri bancare în care au fost implicați Radu Asavei și Tiberiu Gavrilă a mai fost implicat, inițial, și Eldon Robinson, un bărbat de 54 de ani din Bermuda.

Robinson a negat în permanență implicarea sa în poveste, iar acuzațiile împotriva sa au fost retrase în iulie anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Strigăt de disperare al unui român condamnat la închisoare în Bermuda, pentru fraudă cu carduri bancare