Antena Meniu Search
x

Un român, confirmat printre victimele care au sărit de pe Durdle Door

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat faptul că un român se află printre cele patru victime de sâmbătă, apărute în urma incidentului de la Dorset, Marea Britanie.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 18:25

Un român, confirmat printre victimele care au sărit de pe Durdle Door
Mai mulți oameni au sărit de pe Durdle Door în Dorest
  • Patru persoane au fost rănite grav după ce au sărit de pe Durdle Door, în Doreset
  • În urma incidentelor, poliţia a evacuat şi închis plaja

Dornici să spargă cumva interdicțiile, mai mulţi tineri au fost grav răniţi după ce au sărit în apă de pe stânci înalte de zeci de metri. Locul nu a fost ales întâmplător, Durdle Door fiind celebră exact pentru acest gen de competiții: săritul de pe stânci în mare.

Deşi iniţial nu au putut confirma existenţa unui român printre victime, autorităţile au revenit luni şi au oferit detalii suplimentare. 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs la data de 30 mai 2020 în Dorset, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale prin intermediul Biroului Atașatului pentru Afaceri Interne din cadrul ambasadei, printre persoanele afectate în acest incident se află și un cetățean român”, se arată în comunicatul MAE. 

Conform sursei citate, românul a fost transportat în stare gravă la o unitate medicală pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar starea lui este stabilă la acest moment. 

Citește și:

O româncă, martor la evenimentele de sâmbătă, a povestit pentru Observator că tânărul n-a mai ieșit din apă după ce a sărit și a fost scos de alți oameni din zonă. 

Simona, martor: Toată lumea a aşteptat ca băiatul ăsta, tânăr de altfel, foarte tânăr, avea în jur de 20 de ani, toată lumea a aşteptat să vadă dacă va mai ieşi din apă. N-a mai ieşit, săracul, din apă.

Simona, martor: Au sărit în jur de șapte oameni. Băiatul respectiv, ultimul, mai tragic, a sărit ultimul în apă. Familia băiatului nu a ştiut. Deci, ei, efectiv, nu au ştiut. Ne-am dus şi l-am întrebat pe unul din fraţii lui dacă trăieşte, a zis: "nu ştiu absolut nimic". Nu ştie unde l-au dus, l-au dus cu elicopterul la un moment dat, dar a durat foarte mult, l-au ţinut foarte mult pe plajă.

În urma incidentelor, poliţia a evacuat şi închis plaja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un român, confirmat printre victimele care au sărit de pe Durdle Door