Antena Meniu Search
x

Român prins cu peste 260 de kilograme de droguri în Franța, în apropiere de Pasul Calais

Un român a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce se pregătea să introducă peste 260 de kilograme de droguri în Marea Britanie.

de Redactia Observator

la 02.05.2020 , 10:37

Românul, cercetat sub control judiciar
Drogurile urmau să ajungă la grupări de crimă organizată din Marea Britanie - istockphoto.com/ imagine ilustrativă
  • Românul avea în camion droguri de circa 20 de milioane de lire sterline.
  • Românul, cercetat sub control judiciar.

Românul, a cărui identitate nu a fost dată publicității, a fost prins la Coquelles, în apropiere de Pasul Calais, cu droguri în valoare de aproximativ 20 de milioane de lire sterline.

Conform Daily Mail, românul a fost prins de polițiștii de frontieră cu drogurile ascunse într-un camion plin cu piese auto cu destinația Marea Britanie.

Românul a fost reținut, inițial, însă ulterior s-a decis cercetarea lui sub control judiciar.

Articolul continuă după reclamă

Ancheta a fost preluată de ofițerii de la Agenția Națională de Combatere a Criminalității Organizate din Marea Britanie.

Chris Philp, parlamentar important din Marea Britanie, a lăudat acțiunea forțelor de ordine precizând că "prin această acțiune au fost înlăturate de pe străzi și din mâinile membrilor unor grupări de crimă organizată droguri de milioane de lire sterline. Drogurile sunt utilizate inclusiv ca monedă de schimb de grupările de crimă organizată și au legătură directă cu crime, acte de violență și de exploatare, din acest motiv facem tot ce putem pentru a opri traficanții de droguri și a-i aduce în fața justiției".

Martin Grave, șeful Poliției de Frontieră din Dover, Marea Britanie, a precizat și el că "știm că grupările de crimă organizată rămân active, în ciuda restricțiilor de deplasare impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Grație eforturilor comune depuse de polițiștii de frontieră și ofițerii de la Agenția Națională de Combatere a Criminalității Organizate am reușit să îndepărtăm cantități importante de droguri înainte ca ele să producă daune comunităților din Marea Britanie".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Român prins cu peste 260 de kilograme de droguri în Franța, în apropiere de Pasul Calais