Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românul împuşcat mortal de poliţiştii din Indonezia furase 9.000 de euro

Un român de 30 de ani a fost ucis în Indonezia, într-o confruntare cu poliţiştii. Bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce încerca să cloneze carduri prin celebra metodă skimming.

de Redactia Observator

la 12.11.2019 , 19:56

Un român de 30 de ani a fost ucis în Indonezia, într-o confruntare cu poliţiştii. Bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce încerca să cloneze carduri prin celebra metodă skimming. Autorităţile susţin că bărbatul de 30 de ani a fost împuşcat după ce a încercat să îi ia arma unui agent. Complicele lui, român şi el, a fost arestat. Confruntarea violentă a fost filmată de camerele de supraveghere.

Este momentul în care românii au fost surprinşi de poliţişti în flagrant. Instalau dispozitive de copiere a datelor în bancomatele dintr-o sucursală bancară din Jakarta. 

Tinerii încearcă să fugă, cu agenţii pe urmele lor. Camerele de supraveghere surprind momentele de agitaţie. La un moment dat, unul dintre bărbaţi cade şi pare că ar fi împuşcat. 

Vezi și

Clătindu-se, se ridică însă şi continuă să fugă.

Unul dintre fugari este Vasile Solomeş. Tânărul din Satu Mare nu era la prima arestare pentru furt de date. Iată-l aici în august 2018. A fost prins în Statele Unite şi condamnat pentru clonare de carduri. În Indonezia, confruntarea cu poliţia i-a fost fatală. Românul a murit mai târziu, la spital. 

Oamenii sunt însă de părere că "chiar dacă a spart un bancomat sau ce a făcut el acolo nu cred că acolo există legea: Moarte pentru furt. Trebuia condamnat, dus în puşcărie şi câţi ani dicta legea trebuia să facă puşcărie! Nu trebuia neapărat tras ca într-un câine".

Poliţia din Indonezia susţine că Solomeş ar fi încercat să dezarmeze un agent. Ca să îl descurajeze, oamenii legii ar fi tras focuri de avertisment, dar bărbatul i-ar fi atacat. 

Aşa a ajuns să fie împuşcat mortal. Complicele lui, identificat doar pe numele Cristea, a fost arestat. Poliţia îi fila de mai multe săptămâni.

Românii intraseră în Indonezia de o lună şi jumătate. Ambii s-au declarat turişti. Până la momentul arestării au reuşit să fure 9 mii de euro de la 17 oameni. Ambasada României la Jakarta monitorizează situaţia şi este în legătură atât cu românul arestat, cât şi cu familiile celor doi. 

Pe Facebook, Solomeş scria că lucrează în Franţa unde, spun cunoscuţii, trăiesc şi părinţii lui. Îşi spunea Jaga El Diablo şi făcea parte şi dintr-un clan periculos şi extrem de violent.

Indonezia este în ultimii ani raiul hoţilor specializaţi în clonare de carduri. Cei mai mulţi provin din Bulgaria, Ungaria şi România. Milioane de euro sunt astfel scoase ilegal din ţară în fiecare an. 

Îndonezia aplică pedeapsa cu moartea în special pentru infracţiuni precum traficul de droguri. Pentru furt de date electronice, pedeapsa este între 5 şi 20 de ani de închisoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Românul împuşcat mortal de poliţiştii din Indonezia furase 9.000 de euro