Antena Meniu Search
x

Român din Italia, prins după o urmărire ca-n filme, pe clădiri

Un hoț român din Italia a fost prins de polițiști după o operațiune ca-n filme, ce s-a lăsat cu focuri de armă și urmăriri la limită pe clădirile din centrul orașului Vicenza.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.09.2019, 09:22

Român din Italia, prins după o urmărire ca-n filme, pe clădiri
Mircea Nicolaie Mateiu a fost capturat după o operațiune spectaculoasă a forțelor de ordine - vicenzatoday.it

Un hoț român din Italia a fost prins de polițiști după o operațiune ca-n filme, ce s-a lăsat cu focuri de armă și urmăriri la limită pe clădirile din centrul orașului Vicenza.

Mircea Nicolae Mateiu, un cetățean român de 28 de ani, cu un cazier impresionant, a fost arestat joi în urma unei acțiuni spectaculoase, la care au participat agenți de la poliția de stat, locală, personal militar și chiar pompieri. 

Bărbatul fusese eliberat din pușcărie luna trecută, pe 8 august, fiind condamnat pentru tâlhărie, după ce i-a rupt brațul unei femei în timpul unui furt. A doua zi după ce a scăpat de gratii, Mircea Nicolae Mateiu s-a reîntors la vechea ocupație, furând dintr-un hipermarket din Vicenza.

A fost suficient pentru ca judecătorul care suspendase măsura de executare a pedepsei să-și schimbe părerea.

A furat cuțitul unui polițist

La scurt timp, polițiștii au pornit în căutarea românului, acesta fiind depistat pe o stradă din centrul orașului, la băut.

Cu o bere în mână, înconjurat de agenți, bărbatul a arucat cu sticla într-un polițist, dupa care a luat-o la fugă pe mai multe străzi înguste.

Câteva clipe mai târziu, Mircea Nicolae Mateiu, un agent l-a interceptat dintr-o nou într-un parc, unde încerca să se suie într-un copac, însă suspectul a mai scos un as din buzunar: a furat cuțitul din dotarea unui polițist și a amenințat cu înjunghierea.

Urmărire ca-n filme pe clădirile din centrul vechi

A fost  momentul în care forțele de ordine au tras două focuri cu armamentul din dotare în aer, însă românul nu s-a lăsat intimidat și a fugit din nou, de data această pe acoperișurile clădirilor din centrul istoric al Vicenzei.

La un moment dat, bărbatul a fost depistat la geamul unei locuințe, acolo unde agenții s-au chinuit aproape o oră să-l convingă să se predea. Într-o ultimă încercare de a scăpa de arest, chiar înainte de sosirea pompierilor cu scara mobilă, bărbatul a fugit din nou pe acoperiș, loc în care urmărirea a luat sfârșit. Un polițist îl aștepta pregătit, iar românul nu a mai avut nicio opțiune.

Mircea Nicolae Mateiu a fost condus în arest, fiind acuzat că a rezistat ordinului de reținere.

Specializat în acrobații

Pe lângă specializarea în furt și tâlhării din case și magazine, scrie vicenzatoday.it, Mateiu este și un acrobat priceput în a sări peste porți, garduri sau pe la ferestrele oamenilor. Pentru mai multe lovituri, acesta a fost prins si condamnat, însă oficialii italieni îl bănuiesc pe român de multe alte infracțiuni.

De altfel, imediat după eliberare, pe 8 august, s-au înregistrat două noi furturi din locuințe, Mateiu fiind surprins de camerele de supraveghere în curtea unei case, în timp ce se pregătea să o comită din nou.

Agenții care l-au prins pe bărbat au fost felicitați chiar de către primarul din Vicenza, Francesco Rucco. Edilul le-a mulțumim pentru efort, apreciind intuiția și dibăcia de care au dat dovadă, în timpul urmăririi ce a ținut mulți localnici cu sufletul la gură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Român din Italia, prins după o urmărire ca-n filme, pe clădiri