Antena Meniu Search
x

Român nevinovat, un an în închisoare

După ce a petrecut un an în închisoare pentru viol, un român stabilit în Statele Unite a fost achitat în instanţă. Juraţii spun că şi-au dat seama de la primele mărturii că au de a face cu un caz fabricat.

Vezi și

 Bărbatul nu era capabil să violeze o fată de 13 ani, în ciuda insistenţelor victimei. Achitat, dar cu reputaţia distrusă, românul se pregăteşte, acum, pentru un nou proces. Este imigrant ilegal.

Filmat în timp ce era dus, în lanţuri, la tribunal, Alexandru Hossu a fost declarat nevinovat de juriu. După 7 zile de audieri şi 4 zile de deliberări, românul a primit cu ochii în lacrimi vestea pe care o aşteaptă de un an. A fost închis pentru un viol pe care nu l-a comis.

Profesor de matematică, Hossu era stabilit peste Ocean de ani buni. Îşi câştiga traiul ca instructor de fitness şi îşi făcuse o mulţime de prieteni printre americani. Printre ei chiar procurorul districtual care anul trecut băga mâna în foc pentru nevinovăţia lui.

Necazul i s-a tras de la o fostă iubită. Sau, mai exact, de la fiica acesteia. Adolescenta a spus că în 2010, pe când ea avea doar 13 ani, românul a violat-o timp de 3 ore.

Juraţii spun că au ştiut adevărul după primele două zile de audieri. Unul singur s-a lăsat mai greu convins. La finalul celor patru zile, concluzia a fost însă unanimă. Cineva a avut un interes politic pentru a duce cazul în instanţă, iar românul fost victimă într-un război între procurorul districtual, care îi era prieten, şi şerif.

Chiar dacă a fost achitat, Alexandru Hossu nu a ieşit pe uşa tribunalului ca un om liber. La ora arestului, în martie anul trecut, avea viza de şedere expirată aşa că s-a întors la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Român nevinovat, un an în închisoare