Antena Meniu Search
x

Român omorât în bătaie de un italian, pentru că a îndrăznit să-i mângâie câinele. Criminalul a fost condamnat la 9 ani de închisoare

Criminalul românului Ioan Popa, omorât în bătaie în urmă cu 4 ani, pe o stradă din Milano, Italia, după ce i-a mângâiat câinele, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare.

Criminalul românului Ioan Popa, omorât în bătaie în urmă cu 4 ani, pe o stradă din Milano, Italia, după ce i-a mângâiat câinele, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare.

"L-am omorât, l-am omorât!", a strigat Rocco Rendina în acea noapte fatidică de 15 octombrie 2015, înainte de a fugi cu maşina. 

Atât el, cât și prietenii lui şi-au dat seama de gravitatea situației, dar nimeni nu chemat ambulanţa în ajutorul lui Ioan Popa, un român fără adăpost lăsat inconştiet pe asfalt, în faţa unui bar din Cusano Milanino, în Italia.

Câteva ore mai târziu, românul de 52 de ani, a fost declarat mort.

Rocco Rendina a fost condamnat la 9 ani de închisoare

La patru ani distanţă, criminalul lui Ioan Popa, un tânăr de 26 de ani, a fost condamnat definitiv, pentru omor, la 9 ani de închisoare cu executare.

Filmul crimei

Românul Ioan Popa, 52 de ani, a fost găsit inconştient, în noaptea de 15 octombrie 2014, în fața unui pub din Cusano Milanino (Milano). Bărbatul a fost omorât în bătaie pentru că a încercat să mângâie câinele criminalului, Rocco Rendina, un italian de 22 de ani. 

Tânărul a recunoscut că l-a lovit cu pumnii și picioarele pe român, la sfârșitul unei investigații complexe care a fost declanşată în 16 octombrie, a doua zi după descoperirea cadavrului. 

Anchetatorii au trebuit să "dezlege" limbile celor şase prieteni ai criminalului -3 fete şi 3 băieţi - care au fost prezenţi în momentul atacului și care, încă de la începutul investigaţiei, au spus că Rendina nu a fost acolo. 

Potrivit reconstituirii, în noaptea de 15 octombrie 2014, proprietarul pub-ului a închis local dându-i afară pe 7 petrecăreţi. La scurt timp, a apărut Ioan Popa, care a început un dialog cu tinerii şi a încercat să mângâie câinele unuia dintre ei. 

Când a fost interogat, tânărul de 22 de ani a recunoscut, într-un final, crima, fiind arestat pentru omor

Nervos că a pus mâna pe animal, stăpânul a început să-l lovească bruta cu pumnii şi picioarele pe român, lăsându-l inconştient pe caldarâm. Niciunul dintre prietenii agresorului nu a intervenit să-l oprească. Ma mult, toţi s-au făcut nevăzuţi şi au stabilit să se întâlnească la Cormano pentru a stabili o varinată comună în apărarea aglui Rocco Rendina. 

La 2:30 dimineaţa, proprietarul barului s-a reîntors la local ca să ia o sticlă, moment în care l-a văzut pe român zăcând pe asfalt. Ioan Popa a murit la spital, după 10 ore de la atac.

Carabinierii i-au identificat rapid pe tineri și, după mai multe ore de audieri, au descoperit neconcordanțe în declaraţiile unei fete. Când a fost interogat, tânărul de 22 de ani a recunoscut, într-un final, crima, fiind arestat pentru omor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Român omorât în bătaie de un italian, pentru că a îndrăznit să-i mângâie câinele. Criminalul a fost condamnat la 9 ani de închisoare