Antena Meniu Search
x

Român ucis de o bandă de adolescenţi, în Suedia. Suspecţii au filmat agresiunea

Un român de 48 de ani a fost ucis în Suedia, de o bandă de adolescenţi. Gheorghe Hortolomei Lupu, 50 de ani, era cerşetor şi ar fi fost atacat şi umilit. Poliţia a arestat un băiat de 16 ani, iar un altul de 15 este, de asemenea, suspect. Alţi doi tineri au fost interogaţi.

Un român de 48 de ani a fost ucis în Suedia, de o bandă de adolescenţi. Gheorghe Hortolomei Lupu, 50 de ani, era cerşetor şi ar fi fost atacat şi umilit. Poliţia a arestat un băiat de 16 ani, iar un altul de 15 este, de asemenea, suspect. Alţi doi tineri au fost interogaţi.

Gheorghe Hortolomei Lupu, cunoscut drept Gică de localnici, era originar din Bacău şi venise de 4 ani în Suedia. Bărbatul de 50 de ani era cerşetor şi nu avea adăpost.

Poliţia suedeză, alertată de videourile făcute de ucigaşii românului

Pe 8 august, a fost găsit mort într-un parc din Huskvarna, o suburbie a oraşului Jonkoping, din sudul Suediei. În acel parc românul obişnuia să doarmă. Iniţial, anchetatorii au crezut că este vorba despre moarte naturală şi au spus că băcăuanul a suferit un stop cardiac.

După o săptămână însă, s-a produs răsturnarea dramatică de situaţie. Poliţia a început să trateze cazul drept crimă şi a pornit în căutarea autorilor.

Anchetatorii au reuşit să afle că este vorba despre o bandă de adolescenţi. O serie de înregistrări video tulburătoare apărute pe reţelele de socializare la câteva zile după moartea lui Gheorghe Hortolomei Lupu au atras atenţia criminaliştilor. Filmuleţele au fost postate chiar de adolescenţi, care s-au lăudat că au abuzat şi umilit cerşetorul român.

Patru suspecţi în cazul uciderii românului

Agresiunea ar fi fost comisă în timpul nopţii de 7 spre 8 august. Românul obişnuia să doarmă pe o fundaţie de beton, din parcul Smedby, nu departe de malul unui râu. Acolo ar fi fost agresat de adolescenţi.

Pe 30 august, anchetatorii au arestat un tânăr de 16 ani. Avocatul său spune însă că băiatul îşi susţine nevinovăţia. Alţi 3 tineri, care au vârstele sub 15 ani, sunt pe lista suspecţilor.

Conform Expressen, adolescentul de 16 ani şi unul dintre cei sub 15 ani sunt suspecţi de crimă. Ceilalţi 2 sunt suspectaţi doar că au participat la agresiune. Poliţia din Jonkoping a confirmat că are deja o listă de suspecţi, dar nu a furnizat detalii.

Publicaţia suedeză Aftonbladet citează surse care spun că românul a intrat de multă vreme în vizorul tinerilor agresori. A început să fie hărţuit de câteva luni. Adolescenţii obişnuiau să arunce cu pietre şi mere în cerşetor, iar în ultimele săptămâni deveniseră şi mai agresivi, începând să-l lovească, susţin sursele citate.

Crima a şocat comunitatea locală

Aftonbladet, citând şi persoane care l-au cunoscut pe român, mai spune că Gică ar fi căzut victimă pentru că nu avea adăpost şi pentru că era bolnav. Crima a şocat comunitatea locală.

"Gică era un om calm şi prietenos. Deşi se ferea de ceilalţi imigranţi, el era prietenos", spune Irene Lindhal, o voluntară de la centrul de ajutor al bisericii din Jonkoping.

Procurorii suedezi spun că înregistrările video filmate de adolescenţii acuzaţi de crimă reprezintă acum probe. Ei au făcut apel populaţiei ca, în cazul în care mai există şi alte filmări, să le furnizeze, pentru a fi folosite în anchetă.

Anul trecut, un caz similar s-a înregistrat şi în Marea Britanie. Răzvan Sârbu, un român de 21 de ani care dormea într-un parc, a fost ucis în bătaie de 4 adolescenţi. Tinerii criminali au fost prinşi, judecaţi şi condamnaţi la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Român ucis de o bandă de adolescenţi, în Suedia. Suspecţii au filmat agresiunea