Antena Meniu Search
x

Româncă arestată în Austria, după ce a păcălit un pensionar cu 78.000 de euro

O româncă de 52 de ani a ajuns după gratii în regiunea austriacă Vorarlberg. Femeia este acuzată de înşelăciune, după ce ar fi păcălit un pensionar de 79 de ani cu suma de 78.000 de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.04.2019, 20:36

Polițiști austrieci în misiune
O româncă a fost arestată în Austria, sub acuzația că a păcălit un pensionar cu 78.000 de Euro - Reuters

O româncă de 52 de ani a ajuns după gratii în regiunea austriacă Vorarlberg. Femeia este acuzată de înşelăciune, după ce ar fi păcălit un pensionar de 79 de ani cu suma de 78.000 de euro.

Românca şi pensionarul austriac s-au întâlnit prima dată în 2016, în parcarea unui centru comercial. Atunci, femeia l-a păcălit prima dată pe austriac.

De la o pomană de 50 de euro, românca a ajuns să-l păcălească pe austriac cu 78.000 euro

Femeia i-a spus austriacului că provine dintr-o familie nevoiaşă, din România, şi că are nevoie de bani pentru copii și alte rude care depind de ea. Pensionarului i s-a făcut milă de ea şi i-a oferit 50 de euro.

Pe acelaşi subiect

Conform site-ului postului Radio Vorarlberg, care aparține postului public austriac ORF, pensionarul austriac a făcut atunci o greşeală gravă. I-a oferit româncei o hârtie cu numele său şi cu adresa unde stă, în ideea că dacă mai are nevoie de el să apeleze cu încredere.

Iar românca nu a ezitat să se folosească la maxim de bunătatea austriacului. Aşa că a început să bată frecvent la uşa omului şi să ceară cu insistenţă din ce în ce mai mulţi bani.

La ultima întâlnire, românca a cerut 5.000 de euro

La aproape trei ani de la prima întâlnire, pensionarul s-a săturat de insistenţa româncei şi a dat-o pe mâna poliţiei.

Aceasta îi ceruse 5.000 de euro, iar la întâlnire austriacul a mers însoţit de poliţie. Ofiţerii au ridicat-o pe femeia a cărei identitate nu a fost dată publicităţii.

S-a stabilit că femeia l-a păcălit pe pensionar cu suma totală de 78.000 de euro, însă românca a precizat că nu are de unde să returneze prejudiciul, pentru că a cheltuit banii, spune Tiroler Tageszeitung.

Românca a fost încarcerată la închisoarea Feldkirch.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Româncă arestată în Austria, după ce a păcălit un pensionar cu 78.000 de euro