Antena Meniu Search
x

Româncă declarată eroină, în Italia. Roxana s-a luptat şi a trimis la închisoare patru membri ai clanului Casamonica (Video)

Ieri, 5 martie, la Palatul Quirinale din Roma, președintele Italiei, Sergio Mattarella, a decorat 33 de cetăţeni, oferindu-le titlul de "Eroi Eivili". Printre premianţi se numără şi o româncă, Roxana Roman, pentru curajul de a se fi luptat cu mafia din Peninsulă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.01.2020, 16:14

Ieri, 5 martie, la Palatul Quirinale din Roma, președintele Italiei, Sergio Mattarella, a decorat 33 de cetăţeni, oferindu-le titlul de "Eroi Eivili". Printre premianţi se numără şi o româncă, Roxana Roman, pentru curajul de a se fi luptat cu mafia din Peninsulă.

Roxana Roman, proprietara localului "Roxy Bar" din Roma, care în luna aprilie 2018 s-a opus violenței unor membri ai clanului Casamonica, a fost numită Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene în cadrul ceremoniei dedicate "Eroilor Civili".

"Sunt foarte entuziasmată, a fost cu adevărat o onoare. Ceea ce am făcut este normal, sper că va deveni o chestiune normală și pentru alții. Nu mă simt eroină", a declarat tânăra româncă de 34 de ani, după ce a primit cea mai importantă distincţie din mâinile președintelui Italiei.

Roxana Roman, în război cu Mafia din Roma

Reamintim că în luna aprilie 2018, Roxana Roman s-a luptat cu doi membri ai clanului Casamonica, ce intraseră în barul deţinut de ea şi de soţul ei.

Nervoşi că nu au fost serviţi mai repede, bărbaţii l-au atacat pe soțul Roxanei, au devastat localul și chiar au încercat să ia banii din casa de marcat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Românca s-a opus cu înverșunare, iar agresorii au fost nevoiți în cele din urmă să renunțe. Însă a fost doar începutul unui război cu mafia din Roma.

Timp de două zile, "Roxy Bar" a fost închis din pricina amenințărilor constante. 

O româncă a declarat război Mafiei, la Roma, iar președintele Italiei a decorat-o

Patru mafioţi, la închisoare

Imediat după incident, Roxana Roman a depus o plângere penală, moment în care clanul Casamonica a început să-i transmită mesaje prin căi indirecte, pentru a renunța la demers.

Gestul Roxanei nu a rămas fără ecou. La o lună după agresiune și numeroase demonstrații de solidaritate cu "Roxy Bar", cei doi mafioți au fost arestați. 

Președintele Sergio Mattarella a apreciat curajul româncei de a se fi luptat cu mafia din Roma

Alături de ei, și un bărbat care a amenințat-o pe Roxana și i-a cerut să retragă plângerea.

În luna octombrie 2018, Alfredo Di Silvio a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare, fratele său Vicenzo Di Silvio la 4 ani și 8 luni de închisoare, iar bunicul lor la 3 ani și 2 luni de închisoare. Antonio Casamonica, cel de-al patrulea acuzat, a ajuns şi el după gratii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Româncă declarată eroină, în Italia. Roxana s-a luptat şi a trimis la închisoare patru membri ai clanului Casamonica (Video)