Antena Meniu Search
x

O româncă stabilită în Italia a donat 5.000 de euro pentru spitalele din Verona: "După câte a făcut țara asta pentru mine"

Florica Abrudan, o româncă stabilită în Italia, a devenit un adevărat erou local după ce a anunțat că donează 5.000 de euro pentru spitalele din Verona.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.05.2020, 18:36

Florica urmează să devină cetățean italian
Florica lucrează ca barman într-un centru spa din provincia Verona - L'Arena
  • Românca lucrează ca barman la un centru spa din provincia Verona.
  • Românca urmează să obțină cetățenie italiană.

Florica lucrează ca barman la Aquardens, un centru spa din Pescantina, localitate din provincia Verona.

Conform Il Gazzettino, Florica a fost atât de impresionată de suferința italienilor din ultimele luni încât a decis să doneze suma respectivă mai ales în condițiile în care spune că "după câte a făcut țara asta pentru mine e doar o mică recompensă pe care o puteam oferi".

Florica Abrudan a ajuns pentru prima dată în Italia în 2003. Lucra într-un depozit din România deținut de o companie italiană de produs încălțăminte și a decis să facă vacanța în Italia.

S-a îndrăgosit pe loc de viața din Peninsulă și a decis că viitorul ei este legat de Italia.

A început să lucreze ca babysitter în Italia, iar apoi a mai încercat câteva locuri de muncă înainte de a ajunge, în 2016, la Aquardens.

La centrul spa a început să lucreze la spălat de vase înainte să ajungă barman.

Florica are numai cuvinte de laudă despre Italia: "Este o țară care m-a primit cu dragoste și am returnat imediat aceste sentimente. M-am simțit ca acasă și sunt recunoscătoare pentru asta".

Florica s-a măritat cu un italian despre care spune că a fost dragoste la prima vedere în momentul în care prieteni comuni le-au făcut legătura.

Românca a lăsat acasă un băiat de 18 ani despre care spune că se descurcă foarte bine și pe care l-a ajutat să-și deschidă propriul local.

Inițial, Florica a intenționat să doneze cei 5.000 de euro pentru spitalele din Verona prin intermediul unui program pus la cale de șeful ei, Flavio Zuliani, CEO-ul Aquardens.

Zuliani a refuzat banii angajatei sale, astfel că Florica a trebuit să se descurce singure.

Zuliani are numai cuvinte de laudă la adresa româncei și spune că Florica ar trebui să devină un simbol al solidarității.

Florica trebuia să primească cetățenia italiană chiar în această perioadă, însă procesul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O româncă stabilită în Italia a donat 5.000 de euro pentru spitalele din Verona: "După câte a făcut țara asta pentru mine"