Antena Meniu Search
x

Doi români, primii pacienți cu coronavirus în Namibia

Autoritățile din Namibia au raportat, până acum, doar două cazuri de infectare cu coronavirus, iar cei doi pacienți sunt doi cetățeni români, soț și soție, veniți de la Madrid, Spania, săptămâna trecută.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.03.2020, 17:14

Autoritățile din Namibia au interzis zborurile din mai multe țări, după apariția primelor infectări cu coronavirus
Românii au fost descoperiți cu coronavirus la câteva zile după ce au ajuns în Namibia - The Namibian
  • Doi români sunt primii pacienți cu coronavirus în Namibia
  • Autoritățile locale au interzis zborurile din mai multe țări, imediat după apariția primelor cazuri de coronavirus

Autoritățile din Namibia au raportat, până acum, doar două cazuri de infectare cu coronavirus, iar cei doi pacienți sunt doi cetățeni români, soț și soție, veniți de la Madrid, Spania, săptămâna trecută.

Identitatea celor doi pacienți români nu a fost dată publicității, precizându-se doar că este vorba despre un bărbat de 34 de ani, tehnician IT, și soția lui, o tânără de 24 de ani.

Conform The Namibian, cei doi români au ajuns la Windhoek, în Namibia, miercurea trecută, cu o cursă Qatar Airways venită de la Madrid și care a făcut o escală la Doha, în Qatar.

Românii au fost verificați direct pe aeroport și nu au prezentat simptome de coronavirus.

Totuși, după două zile de la sosirea în Namibia, românul a început să tușească și să prezinte o stare febrilă.

A fost verificat de staff-ul medical al unui spital privat, a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul, trimis pentru verificare în Africa de Sud, a fost unul pozitiv.

Cei doi români au fost introduși în carantină într-o unitate medicală situată în apropiere de aeroportul din Windhoek. Pacienții sunt verificați o dată pe zi, dimineața, de un medic, iar o asistentă medicală îi supraveghează în permanență.

Bărbatul de 34 de ani a precizat, pentru sursa amintită, că starea de sănătate a cuplului este una bună și că cei doi nu ar fi putut trece cu bine peste aceste momente fără ajutorul Guvernului namibian, a Ambasadei Spaniei din Namibia și a Ambasadei României din Africa de Sud.

Cei doi români descoperiți cu coronavirus în Namibia sunt stabiliți din 2014 în Spania, iar acum reveniseră la Windhoek pentru a vedea orașul, după ce anul trecut au lucrat la un proiect în Namibia.

Deocamdată, cei doi români sunt singuri pacienți găsiți cu coronavirus în Namibia, dar asta și pentru că, imediat după descoperirea lor, autoritățile locale au interzis zborurile spre și dinspre țările puternic afectate de teribilul virus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Doi români, primii pacienți cu coronavirus în Namibia