Antena Meniu Search
x

Români găsiţi vinovaţi de fraudă cu carduri bancare, condamnaţi la închisoare în Statele Unite ale Americii

Doi români găsiţi vinovaţi de fraudă cu carduri bancare au fost condamnaţi la câte 10 luni de închisoare în Statele Unite ale Americii.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.04.2021, 08:55

Românii au fost prinşi înainte să valorifice informaţiile obţinute graţie echipamentelor montate pe bancomate
Românii montaseră echipamente de specialitate pe trei bancomate dintr-un oraş din statul Iowa
  • Românii condamnaţi la închisoare în Statele Unite ale Americii nu au posibilitatea de a fi eliberaţi condiţionat.

Românii din Statele Unite ale Americii, identificaţi drept Ştefan Buşoi, de 30 de ani, şi Răzvan Diculescu, de 29 de ani, au montat sisteme de specialitate şi camere de supraveghere pe trei ATM-uri din Dubuque, Iowa, pe 15 iunie anul trecut. Conform justice.gov, cei doi români au fost prinşi la scurt timp, respectiv după trei zile, când încercau să recupereze aparatura montată pe unul dintre ATM-uri.

Iniţial, românii s-au legitimat cu ajutorul unor paşapoarte false care ar fi fost emise de autorităţile din Grecia, astfel că agenţii federali care s-au ocupat de caz i-au anchetat, iniţial, pe români ca cetăţeni necunoscuţi.

Românii condamnaţi la închisoare, în Statele Unite ale Americii, nu au posibilitatea de a fi eliberaţi condiţionat

În cele din urmă, autorităţile americane au reuşit să stabilească identitatea celor doi. Graţie aparatelor montate pe ATM-uri, românii obţinuseră datele de identificare a nu mai puţin de 183 de persoane. Însă, pentru că nu au apucat să valorifice datele obţinute, românii au scăpat cu doar câte 10 luni de închisoare cu executare, din care oricum se scade perioada petrecută în arest preventiv.

De asemenea, judecătorul CJ Williams, din Cedar Rapids, care s-a ocupat de cazul românilor a decis ca, după eliberare, cei doi români să se afle timp de trei ani sub supravegherea autorităţilor americane. Ştefan Buşoi şi Răzvan Diculescu nu au posibilitatea de a fi eliberaţi condiţionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Români găsiţi vinovaţi de fraudă cu carduri bancare, condamnaţi la închisoare în Statele Unite ale Americii