Antena Meniu Search
x

Români felicitați după ce au returnat un portofel cu peste 3.000 de euro găsit pe stradă, în Italia

O familie de români a fost felicitată de autoritățile italiene, după ce a returnat un portofel găsit pe stradă și în care se aflau peste 3.000 de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 31.03.2020, 18:45

Românii au returnat portofelul cu peste 3.000 de euro în el
Românii au fost felicitați de autoritățile locale pentru gestul lor - La Piazza Web
  • Români felicitați după ce au returnat un portofel cu peste 3.000 de euro găsit pe stradă, în Italia
  • Românii au fost răsplătiți de proprietar cu un weekend la mare

O familie de români a fost felicitată de autoritățile italiene, după ce a returnat un portofel găsit pe stradă și în care se aflau peste 3.000 de euro.

Întreaga poveste s-a petrecut în Campodarsego, localitate din provincia Padova.

Conform La Piazza Web, Violeta, românca de 32 de ani care a observat portofelul cu 3.245 de euro în el, a precizat că "nu am făcut nimic special. Suntem oameni onești și, în momentul în care am văzut portofelul, am decis să-l returnăm. Ne-am gândit cât ar suferi proprietarul că a pierdut portofelul".

S-a dovedit că proprietarul aparținea lui Andrea, un bărbat de 51 de ani care deține un restaurant specializat în fructe de mare.

Acesta a precizat că "am fost norocos să întâlnesc trei îngeri în calea mea, doi adulți și un copil. Tot ce pot să fac este să vă mulțumesc și să vă urez o viață plină de satisfacție. În dimineața aceea a trebuit să merg la notar. După ce am parcat, am achitat parcarea și mi-am uitat portofelul la fața locului".

Pentru că românii au refuzat să fie remunerați pentru gestul lor, afaceristul italian i-a invitat să petreacă un weekend într-un hotel dintr-o stațiune situată la malul Mării Adriatice și să cineze la hotelul pe care îl deține: "Este un gest minim pe care îl puteam face pentru ei. Sunt mândru că am întâlnit oameni de o asemenea sensibilitate și onestitate".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Români felicitați după ce au returnat un portofel cu peste 3.000 de euro găsit pe stradă, în Italia