Antena Meniu Search
x

Suspecți reținuți în Spania pentru organizarea unor căsătorii false între românce și bărbați din afara Uniunii Europene

12 suspecți, în majoritate români, au fost reținuți în Spania pentru organizarea unor căsătorii false între cetățeni non-europeni și românce.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 16.08.2020, 13:10

Afacerea le-a adus suspecților un profit de peste un milion de euro
Polițiștii spanioli au ridicat mai mulți suspecți din Barcelona - The Olive Press
  • Afacerea a adus membrilor grupării un profit de peste un milion de euro.

Suspecții puneau la cale căsătorii false între bărbați din India sau din Pakistan și românce, astfel încât bărbații să obțină aceleași drepturi precum cetățenii din Uniunea Europeană.

Conform The Olive Press, șapte suspecți au fost ridicați din Barcelona, doi din Mataro și câte unul din Valencia, Hospitalet de Llobregat și Sitges.

Se estimează că membrii grupării au reușit să pună la cale cel puțin 50 de astfel de căsătorii false. Și cum încasau circa 20.000 de euro pe un singur caz se estimează că afacerea le-a adus un profit de peste un milion de euro.

În general, bărbații care apelau la astfel de artificii obțineau, în urma căsătoriei, drept de reședință și se stabileau în Spania sau se mutau într-o altă țară din Uniunea Europeană, în timp ce româncele, de cele mai multe ori, se întorceau în țara natală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Suspecți reținuți în Spania pentru organizarea unor căsătorii false între românce și bărbați din afara Uniunii Europene