Antena Meniu Search
x

Video Românii blocaţi în Fâşia Gaza trec prin clipe de coşmar. Oamenii, disperaţi să afle când vor fi salvaţi: "Niciun anunţ! Ne-au anunţat să aşteptăm!"

Război Israel - Hamas. Israelul continuă bombardamentele în Fâşia Gaza. Armata israeliană a lovit, din nou, aseară tabăra de refugiaţi Jabalia, din nordul Gazei. Mai mulţi oameni au fost ucişi sau răniţi grav. Ministrul Sănătăţii din Palestina face o declaraţie şocantă - la fiecare 10 minute, un copil este ucis în Fâşia Gaza. Oficialii lumii cer încetarea focului. Graniţa spre Egipt a fost deschisă şi ieri, însă printre sutele de refugiaţi care au fugit de război nu s-a numărat nici de această dată vreun român

de Redactia Observator

la 05.11.2023, 07:43

Vezi și

Aşa arată Fâşia Gaza după aproape o lună de bombardamente. Sunt imagini surprinse aseară după ce Israelul a lovit tabăra de refugiați Jabalia, din nordul Gaza. Pompierii încearcă din răsputeri să stingă incendiile din clădirile distruse de raidurile aeriene israeliene. 

Cot la cot cu salvatorii, civilii palestinieni transportă oameni pe tărgi și scot cadavre de sub dărâmături. Ca urmare a atacurilor ample din partea Israelului, mai multe proteste pro palestina au avut loc în Europa, dar şi în SUA.

Proteste masive în Germania, Paris, Londra şi Washington

În Dusseldorf, Germania, aproape 17.000 de oameni au participat ieri la o demonstrație pro-palestiniană. Autorităţile au fost nevoite să intervină doar în cazuri izolate. Proteste de mare amploare au avut loc şi în capitala Berlin.

Pe acelaşi subiect

Protestatarii au luat cu asalt staţiile de metrou şi tramvai din Edinburgh, Scoţia. Proteste masive au fost şi la Paris. Manifestanții au scandat și numele președintelui francez Emmanuel Macron pentru că nu a cerut încetarea focului, considerându-l un complice. O femeie evreică, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită înjunghiată în apartamentul ei din Lyon, Franța. Atacatorul i-a desenat o svastică pe ușă și ar fi încă în libertate. 

La Londra, un grup mare de oameni au scandat mesaje pro palestiniene în timp ce se aflau în metrou. În SUA, la Washington, mii de tineri au umplut străzile orașului pentru a protesta împotriva sprijinului acordat de Biden - Israelului.

Oamenii au ieşit în stradă şi la Bucureşti

Inclusiv la Bucureşti au continuat protestele pro-palestiniene.

Cristi Popovici, reporter Observator: Sunt peste 500 de palestinieni la protestul din București. Oamenii cer încetarea bombardamentelor Israelului asupra Fâşiei Gaza. Iar cei care au rude blocate în enclava fac apel la autoritățile române să insiste diplomatic pentru ca aceștia să poată părăsi teritoriul către Egipt.

Oficialii lumii fac demersuri pentru încetarea focului. Abdullah, Regele Iordaniei, s-a întâlnit cu Blinken și cu miniștrii de externe arabi. În timpul întâlnirii, Abdullah a adăugat că, în opinia sa, singura modalitate de a pune capăt conflictului este de a lucra la o soluție cu două state.

Peste 700 de americani, britanici şi francezi au ieşit ieri din Fâşia Gaza

Peste 700 de americani, britanici şi francezi au ieşit ieri din Fâşia Gaza, după ce Egiptul a deschis din nou frontiera de la Rafah. Nici de această dată nu s-a aflat niciun român pe lista celor salvaţi. Disperarea creşte pentru cei 260 de cetăţeni români care au cerut evacuarea. 

Cetăţean român blocat în Gaza: Noi deocamdată aşteptăm să vină un anunţ de la ambasadă! Niciun anunţ! Ne-au anunţat să aşteptăm, să aşteptăm!

Mulţi îi sună zilnic pe oficialii români, dar în zadar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Românii blocaţi în Fâşia Gaza trec prin clipe de coşmar. Oamenii, disperaţi să afle când vor fi salvaţi: "Niciun anunţ! Ne-au anunţat să aşteptăm!"