Antena Meniu Search
x

Românii care i-au privit pe călăii din Paris în ochi

Au privit atacatorii în ochi şi au scăpat cu viaţă. Patru românce au trecut printre rafalele de gloanţe care i-au omorât pe Lăcrămioara şi Ciprian. S-au întâlnit în trafic cu unul dintre călăii Parisului.

Vezi și

 Au privit atacatorii în ochi şi au scăpat cu viaţă. Patru românce au trecut printre rafalele de gloanţe care i-au omorât pe Lăcrămioara şi Ciprian. S-au întâlnit în trafic cu unul dintre călăii Parisului. Şi-au intersectat privirile înainte ca bărbaţtul să înceapă să tragă. Patru gloanţe. Câte unul pentru fiecare dintre ele.

Împuşcată, dar în viaţă după ce a privit criminalul în ochi. E un noroc pe care cei 129 de oameni morţi în atentatele din Paris nu l-au avut.

Cezara Popescu vizita Parisul pentru doar câteva zile. Vineri seara era împreună cu Laura, sora ei care e medic acolo, dar şi cu două prietene. Româncele voiau să iasă la un restaurant. Erau în apropiere de terasa unde doi români au fost execuaţi, când atacatorul le-a ieşit în cale.

La mai puţin de 100 de metri de maşină, trăgătorul era pregătit pentru încă o execuţie. Patru femei. Patru gloanţe au străpuns geamul. Unul şi-a atins însă ţinta. Pe Cezara. Din fericire, românca a fost lăsată repede să plece din spital.

Pentru Florin Vrenghea, salvarea a venit de la nişte clienţi. Stabilit de zece ani în Franţa, bărbatul, care este taximetrist în Paris, era la lucru într-o zonă unde au avut loc atentate.

În timp ce unii fugeau din calea teroriştilor ca să-şi salveze viaţa, alţii au fost prinşi în spatele uşilor închise. Florin povesteşte despre prietena lui, care era la teatru, lângă sala de spectacole Bataclan.

Toate speranţele s-au pus, astăzi, în rugăciuni, la Paris. În biserica ortodoxă, românii stabiliţi acolo au aprins lumânări pentru cei care au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Românii care i-au privit pe călăii din Paris în ochi