Antena Meniu Search
x

Video Românii din Belgia, printre zecile de mii de protestatari împotriva restricţiilor şi vaccinării obligatorii

Varianta Omicron provoacă îngrijorare în toată lumea. Carantina şi campaniile de vaccinare sunt din nou la ordinea zilei în tot mai multe ţări.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 08:16

Vezi și

În acelaşi timp, continuă şi protestele faţă de restricţiile sanitare. Ieri, la Bruxelles, mii de oameni au manifestat împotriva vaccinării obligatorii iar în mulţime s-au aflat şi români. Nici de această dată nu au lipsit confruntările cu poliţia. 

Câteva drapele româneşti au putut fi văzute chiar în primele rânduri ale coloanei de manifestanţi care a traversat centrul capitalei belgiene. Presa locală estimează numărul participanţilor la 15.000, dar organizatorii susţin că au fost de peste două ori mai mulţi.

Discriminare şi dezbinare

Protestatarii afirmă că, şi pentru ei, marele duşman este pandemia. Dar contestă deciziile guvernului, mai ales vaccinarea obligatorie a personalului medical şi de urgenţă, a copiilor, precum şi introducerea certificatelor de imunizare. Ei spun că măsurile sunt ineficiente şi nu fac decât să creeze "dezbinare, discriminare şi paranoia".

Pe acelaşi subiect

Protestatar: Orice formă de discriminare înseamnă fascism. Libertatea este batjocorită şi exact din această cauză suntem aici.

Spre finalul manifestaţiei, unii participanţi au atacat forţele de ordine cu petarde, sticle şi pietre din pavaj. Poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene şi spray iritant.

În timpul incidentelor, o jurnalistă a fost agresată de protestatari. Conducerea televiziunii a condamnat incidentul şi a sesizat justiţia. Pentru a restabili calmul, poliţiştii i-au evacuat pe manifestanţi într-un parc. Aici, unii şi-au încheiat ziua cu o petrecere improvizată, cu cântec şi dans.

Alţii, însă, au continuat disputa cu forţele de ordine. 55 de persoane au fost reţinute iar un manifestant rănit a ajuns la spital. Organizatorii afirmă că vor reveni în stradă până când revendicările le vor fi luate în seamă. Între timp, în Europa tot mai multe state aplică restricţii.

Olanda a impus carantină generală până pe 14 ianuarie, iar Franţa, Germania, Austria, Irlanda şi Cipru obligă cetăţenii veniţi din Marea Britanie, unde varianta Omicron a devenit dominantă, să intre obligatoriu în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Românii din Belgia, printre zecile de mii de protestatari împotriva restricţiilor şi vaccinării obligatorii