Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea obligatorie îi scoate pe europeni din case: Proteste masive împotriva restricţiilor

Europenii nu vor să audă de vaccinarea obligatorie şi s-au săturat de restricţii. Aşa că au ieşit în stradă cu zecile de mii în numeroase oraşe europene.

de Redactia Observator

la 12.12.2021, 21:49

Vezi și

Sunt scene filmate în Luxembourg, unde sute de locuitori ai micului ducat european au ieşit în stradă. Protestatarii au încercat să  rupă cordoanele forţelor de ordine şi i-au atacat cu pietre şi petarde. Au fost respinşi cu tunurile cu apă. Oamenii spun că s-au săturat de restricţii, iar impunerea certificatului verde, este doar un pretext pentru a-i obliga să se vaccineze. 

Austria stă şi ea pe un butoi cu pulbere. Oficialii i-au anunţat pe oameni că, din februarie, toţi cei care au peste 14 ani, trebuie să se vaccineze, cu excepţia femeilor însărcinate şi a celor care au probleme medicale. Numai că oamenii spun că o astfel de regulă le limitează drepturile fundamentale. 40.000 de austrieci au ieşit în stradă numai la Viena, împotriva a ceea ce ei numesc dictatură medicală. 

Oamenii refuză vaccinarea obligatorie şi în Franţa. În Paris, protestul a strâns mii de oameni, şi nici aici nu au lipsit confruntările cu jandarmii. 

La un pas de vaccinarea obligatorie

Pe acelaşi subiect

Germanii, în schimb, au protestat paşnic, deşi şi la ei vaccinarea obligatorie este la un pas distanţă. 

Nu restricţiilor au spus şi zeci de mii de spanioli. Cele mai ample proteste au avut loc în Barcelona, după ce de săptămâna aceasta a devenit obligatoriu certificatul de vaccinare pentru accesul în locurile publice. Aici, în primele rânduri ale manifestaţiei au fost numeroşi poliţişti sau avocaţi.  

Sonia Vescovacci, ofiţer de poliţie: Suntem împotriva măsurilor care ni se impun. 

Maria Luisa Fernandez, avocat: Vrem să păunem capăt dictaturii politice, economice şi sanitare.  

Însă varianta Omicron, nu le dă pace autorităţilor sanitare din multe state europene. Deja, numărul de noi cazuri a explodat în ultima săptămână şi tot mai multe ţări chiar şi cele cu o rată a vaccinării mare, cum este Danemarca, se întorc la restricţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vaccinarea obligatorie îi scoate pe europeni din case: Proteste masive împotriva restricţiilor