Antena Meniu Search
x

Foto Rusia a pierdut încă un ofițer superior. Comandantul Andrey Paliy ar fi fost lichidat în timpul unor lupte intense

Ucraina susţine că forțele armate l-au împușcat pe comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, despre care se crede că este primul ofițer naval ucis în invazie. Aceasta este o altă lovitură semnificativă pentru forțele lui Vladimir Putin.

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 14:25

Andrey Paliy
Andrey Paliy - Social media via Daily Mail
  • Putin ar fi pierdut primul ofiţer superior al marinei ruse. Andrey Paliy, lichidat în timpul unor lupte intense

Ofiţerul de marină Andrey Paliy, în vârstă de 51 de ani, ar fi primul din armata lui Putin cu această titulatură ucis de militarii ucraineni. De asemenea, Kievul susţine că a ucis cinci generali. Moartea lui Paliy a fost confirmată de un prieten rus, Konstantin Tsarenko, secretarul consiliului public al Școlii Navale Nakhimov din Sevastopol, deși decesul nu a fost recunoscut oficial de către Moscova, notează Daily Mail

Potrivit informaţiilor, ofiţerul a fost implicat în atacurile pușcașilor ruși în apropiere de Mariupol. Cu toate acestea, circumstanțele exacte ale morții sale nu sunt cunoscute.

Paliy s-a născut la Kiev și în 1993 a refuzat să depună jurământul militar ucrainean, servind în schimb în Flota Rusă de Nord. De asemenea, a fost adjunct al șefului Academiei Navale Ruse din Sevastopol. Oficialul ucrainean Anton Gerashchenko a confirmat decesul lui Palsy, fără a oferi mai multe detalii.

Însă alţi câţiva lideri de rang înalt al armatei, care au fost forţaţi să intre în prima linie pentru a încerca să revitalizeze avansul blocat al Rusiei, au fost ucişi de forţele ucrainene. Colonelul Serghei Sukharev, din Regimentul 331 Kostroma, a fost ucis pe 18 martie, iar Andrei Suhovetsky, în vârstă de 47 de ani, a fost ucis în timpul unei operațiuni speciale de către un lunetist, pe 3 martie. În plus, generalul Oleg Mityaev, 47 de ani, comandantul celei de-a 150-a divizii de puști motorizate a armatei, a murit luptând în jurul orașului asediat Mariupol. Generalul-maior Vitaly Gerasimov, 45 de ani, a fost ucis pe 7 martie în fața orașului Harkov, iar colonelul Andrei Kolesniko a fost ucis în luptă pe 11 martie. 

Ucrainenii susţin că au lichidat Regimentul 331 Kostroma

Oficialii ucraineni ai apărării susţin că Regimentul 331 Kostroma din Rusia a fost lichidat de forțele armate. Un singur soldat a supravieţuit atacului. Într-o actualizare postată pe pagina de Facebook, oficialii au declarat că regimentul a fost implicat în lupte în jurul capitalei Kiev și că doar un membru al unității a supraviețuit întâlnirii cu trupele ucrainene, conform BBC. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Rusia a pierdut încă un ofițer superior. Comandantul Andrey Paliy ar fi fost lichidat în timpul unor lupte intense