Antena Meniu Search
x

Rusia acuză în mod direct SUA şi NATO că susţin atacurile cu drone ale Ucrainei pe teritoriul rus

Administraţia de la Moscova a acuzat, marţi, Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică de susţinerea atacurilor cu drone comise de Ucraina pe teritoriul Rusiei, în contextul incidentelor produse la periferia Moscovei, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 21:42

Rusia acuză în mod direct SUA şi NATO că susţin atacurile cu drone ale Ucrainei pe teritoriul rus
- Profimedia

Ministerul rus de Externe a comunicat, marţi seară, că forţele ucrainene nu ar fi putut lansa atacurile cu drone în Moscova fără ajutorul Statelor Unite şi al NATO. "Aceste atacuri nu ar fi posibile fără ajutorul oferit regimului de la Kiev de Statele Unite şi de aliaţii din cadrul NATO. Occidentul pregăteşte piloţi ucraineni de drone şi le oferă informaţiile necesare pentru a lansa astfel de atacuri criminale", a acuzat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Monde şi site-ului Tagesschau.de.

Ucraina nu a confirmat implicarea în atac

Ministerul rus al Apărării a anunţat, marţi dimineaţă, doborârea a cinci drone la periferia Moscovei, denunţând "un act terorist" comis de Ucraina. Atacurile au afectat temporar funcţionarea Aeroportului internaţional Vnoukovo.

Ucraina nu a confirmat implicarea în atac. Statele Unite au transmis în mod repetat că nu susţin comiterea de atacuri ucrainene pe teritoriul Rusiei. Însă Statele Unite şi Uniunea Europeană furnizează armament Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rusia acuză în mod direct SUA şi NATO că susţin atacurile cu drone ale Ucrainei pe teritoriul rus