Antena Meniu Search
x

Video Rusia, acuzaţii dure pentru Occident după ce ofiţerii germani au fost interceptaţi vorbind de înarmarea Ucrainei cu rachete Taurus

Scandal în Germania după ce mai multe discuţii secrete dintre generalii germani au ajuns în presa rusă. Oficialii de la Berlin vorbesc despre ce ţinte ar putea doborâ armata ucraineană cu puternicele rachete nemţeşti Taurus. Rusia vrea acum explicaţii şi acuză Occidentul că s-a înscris pe un drum care poate culmina cu al Treilea Război Mondial. 

de Redactia Observator

la 03.03.2024, 20:53

Vezi și

Înregistrarea audio de 38 de minute a fost publicată de şefa postului de propagandă Russia Today, o apropiată a lui Vladimir Putin. Doi generali ar discuta despre puternicele rachete germane sol-aer Taurus şi ce ţinte ruse ar putea distruge armata Ucrainei cu ele.

Există două ținte interesante

Există două ținte interesante: În Est, podul Crimeei este greu de lovit, că e prea aproape, dar cu Taurus pot face asta şi pot lovi depozite de muniţie. Pentru a lovi podul Kerci, Taurus pot fi lansate de pe avionul de luptă al francezilor, Dassault Rafale.

Înregistrarea nu a putut fi confirmată oficial şi nici nu se ştie când a avut loc discuţia. Ucriana cere de mult timp Germaniei să-i furnizeze aceste rachete cu rază lungă de acţiune. Luni, cancelarul german, Olaf Scholz a respins categoric o astfel de posibilitate. Acum Scholz vrea să afle cât mai rapid cum a ajuns conversaţia generalilor germani în presa rusă.

Pe acelaşi subiect

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Ce se spune acolo este o chestiune foarte serioasă şi de aceea trebuie investigată cu mare atenţie, intens şi rapid. Este necesar!

Kremlinul a avertizat în repetate rânduri că nu va ezita să atace orice ţară care ajută Ucraina

Kremlinul a avertizat în repetate rânduri că nu va ezita să atace orice ţară va furniza Ucrainei armament, pe care ulterior, îl poate folosi pentru a ataca Rusia.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Ultimele declaraţii ale preşedintelui Macron şi şefului Pentagonului, Austin, şi această conversaţie dintre generalii germani ne demonstrază că aceia care vor război nu vor să renunţe la acest drum sperând să provoace o înfrângere strategică a Rusiei pe frontul de luptă.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Nu vom trimite soldaţi europeni în Ucraina. Nu vrem un război între Rusia şi NATO. Vom face tot ce e posibil pentru a-l preveni.

Pe front, Ucraina a atact în zori podul Kerci cu zeci de drone, însă aceastea au fost distruse de apărarea antiaeriană rusă. În Sankt Petersburg, oraşul natal al lui Vladimir Putin, o dronă a lovit un bloc de locuinţe. Atacurile sunt replica Ucrainei, după ce un bombardament în Odesa a ucis 10 oameni, printre care şi un bebeluş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rusia, acuzaţii dure pentru Occident după ce ofiţerii germani au fost interceptaţi vorbind de înarmarea Ucrainei cu rachete Taurus