Antena Meniu Search
x

Cum ar arăta un război în patru faze între Rusia şi NATO, potrivit Bundestag. Putin ar putea folosi arme chimice în orașele germane

Război în Ucraina. Bundestag, parlamentul Germaniei, a emis un document de informare de 14 pagini în care vorbeşte despre cel mai rău scenariu al unui eventual conflict între Rusia şi NATO, relatează The Telegraph.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 16:27

Cum ar arăta un război în patru faze între Rusia şi NATO, potrivit Bundestag. Putin ar putea folosi arme chimice în orașele germane
Cum ar arăta un război în patru faze între Rusia şi NATO, potrivit Bundestag. Putin ar putea folosi arme chimice în orașele germane - Profimedia

Vladimir Putin ar putea folosi arme chimice asupra orașelor germane dacă izbucnește un război cu NATO, aşa sună un avertisment pentru parlamentarii germani.

Documentul informativ de 14 pagini pregătit pentru deputați descrie cel mai negru scenariu în cadrul unui posibil conflict mai larg între Rusia şi NATO: un război în patru etape care ar culmina cu o invazie terestră.

Cum ar arăta un război în patru faze între Rusia şi NATO

În prima etapă, Rusia va organiza campanii de dezinformare pe rețelele sociale și pe mass-media pentru a submina încrederea în democrația germană și a destabiliza societatea.

Pe acelaşi subiect

În a doua fază, Moscova va disloca soldați pe flancul estic al statelor NATO. De asemenea, ar intensifica atacuri cibernetice, acte de spionaj și sabotaj pentru a încerca să perturbe mișcarea trupelor membrilor NATO, inclusiv în Germania.

În a treia fază, Rusia va lansa un asalt militar convențional asupra flancului estic al NATO și va lovi ținte, mai adânc în interiorul alianței occidentale, cum ar fi Germania.

În cea de-a patra și ultima fază, trupele ruse vor sparge liniile defensive ale NATO și vor invada Germania, ducând la un război la scară largă, "terestru, maritim și aerian" între forțele ruse și germane.

Putin ar putea folosi arme chimice în orașele germane - Bundestag

Documentul informativ nu exclude riscul ca Moscova să lanseze atacuri chimice asupra Germaniei și să intensifice amenințările cu utilizarea armelor nucleare. Indicii în acest sens ar fi cazurile de otrăvirire din Salisbury 2018 și tentativa de asasinare, prin otrăvire, asupra lui Alexei Navalnîi din august 2020.

"Experiența din ultimii ani arată că un potențial agresor poate fi pregătit să folosească arme neconvenționale. Acesta a fost cazul în Salisbury în 2018 și în Rusia în 2020, unde au fost efectuate atacuri chimice împotriva unor persoane", se arată în document. 

Potrivit documentului, invazia rusă din Ucraina a condus la "o schimbare fundamentală a situației de securitate pentru Europa în ansamblu". Prin urmare este nevoie de o examinare mai atentă a procedurilor de apărare civilă și națională ale Germaniei.

Boris Pistorius, ministrul german al Apărării, a avertizat că Rusia ar putea lansa un atac asupra NATO în 5-8 ani și a promis că se va asigura că țara sa este "kriegstuchtig" - pregătită pentru război.

Într-un interviu exclusiv pentru The Telegraph la începutul acestei luni, generalul Carsten Breuer, șeful forțelor armate germane, a spus că este încrezător că forțele ruse vor fi învinse dacă vor ataca un stat NATO în viitorul imediat.

Generalul Breuer a mai spus că Putin nu va recurge la utilizarea armelor nucleare în Ucraina în următoarele etape ale războiului, deoarece acest lucru ar avea consecințe "neprevăzute", potrivit evaluărilor sale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cum ar arăta un război în patru faze între Rusia şi NATO, potrivit Bundestag. Putin ar putea folosi arme chimice în orașele germane