Antena Meniu Search
x

Rusia ameninţă Europa cu "consecinţe catastrofale" dacă războiul din Ucraina escaladează. Totul depinde de deciziile cruciale de la summit-ul NATO

Război în Ucraina. Europa va fi prima care se va confrunta cu "consecinţe catastrofale" dacă războiul din Ucraina escaladează, a declarat marţi pentru agenţia de stat rusă RIA Novosti şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Viena în probleme de securitate militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.07.2023, 17:08

Rusia ameninţă Europa cu "consecinţe catastrofale" dacă războiul din Ucraina escaladează. Totul depinde de deciziile cruciale de la summit-ul NATO
- Profimedia

"În cazul escaladării conflictului - şi la asta duc acţiunile nesăbuite ale Washingtonului - ei (europenii) vor fi primii care se vor confrunta cu posibile consecinţe catastrofale", a ameninţat Gavrilov, citat de agenţia de presă oficială rusă.

Ameninţările diplomaţilor ruşi

Gavrilov a acuzat SUA de împingerea către o astfel de escaladare în timp ce la Vilnius, în capitala Lituaniei, se deschide marţi un summit al liderilor NATO care va aborda ameninţările Rusiei la adresa Alianţei şi sprijinul aliaţilor pentru Ucraina, ţară invadată de armata Moscovei din 24 februarie 2022.

La rândul său, ambasadorul Moscovei în Belgia, Aleksandr Tokovinin, a declarat pentru aceeaşi media de stat rusă că politica NATO faţă de Rusia creşte riscul unui conflict direct între membrii blocului nord-atlantic şi Moscova.

Tokovinin susţine că planurile de apărare regională pe care NATO intenţionează să le adopte la summitul care începe marţi la Vilnius ar tensiona şi mai mult şi ar prelungi confruntarea Alianţei Nord-Atlantice cu Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rusia ameninţă Europa cu "consecinţe catastrofale" dacă războiul din Ucraina escaladează. Totul depinde de deciziile cruciale de la summit-ul NATO