Antena Meniu Search
x

Video Rusia atacă petrolierul Millennial Spirit, care plutea în Marea Neagră de peste 4 luni şi care transporta motorină. Ucraina numeşte nava "bombă ecologică"

O rachetă rusă a lovit petrolierul Millennial Spirit sub pavilion moldovenesc, care plutea în Marea Neagră de peste patru luni şi care transporta motorină, a anunţat armata ucraineană, joi, care a numit nava ”bombă ecologică”, relatează agenţia de presă Interfax-Ucraina. Acesta este al doilea atac care a vizat nava de la lansarea invaziei ruse din luna februarie, relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 15:57

Rusia atacă petrolierul Millennial Spirit, care plutea în Marea Neagră de peste 4 luni şi care transporta motorină. Ucraina numeşte nava "bombă ecologică"
- Captura Twitter

Nava Millennial Spirit, aflată sub pavilionul Republicii Moldova, a fost atacată de două ori de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Petrolierul a fost atacat prima dată cu un obuz tras de pe o navă de război la câteva zile după lansarea invaziei ruse. Republica Moldova a anunţat la acea vreme că nava avea un echipaj rus, iar două persoane au fost grav rănite.

Nava ar transporta peste 500 de tone de motorină

Comandamentul militar sudic al Ucrainei a precizat că nava avea la bord peste 500 de tone de motorină în momentul primului atac în februarie, iar de atunci a plutit fără echipaj. ”Probabil că restul încărcăturii arde”, iar nava a fost atacată pentru a doua oară, a menţionat armata ucraineană într-un comunicat citat de Interfax-Ucraina. Armata ucraineană a numit petrolierul drept o ”bombă ecologică cu acţiune întârziată” şi a subliniat că plutea fără echipaj din cauza blocadei impuse de Rusia porturilor Ucrainei.

O rachetă rusească aer-sol de tip Kh-31 a lovit nava. Ucraina susţine că invazia Rusiei a cauzat pagube uriaşe mediului, precum poluarea bazinelor hidrografice, şi intenţionează să solicite despăgubiri în instanţele internaţionale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia atacă petrolierul Millennial Spirit, care plutea în Marea Neagră de peste 4 luni şi care transporta motorină. Ucraina numeşte nava "bombă ecologică"