Antena Meniu Search
x

Video Rusia, atacată de trei ori în 24 de ore. Moscova dă vina pe ucraineni, dar Kremlinul nu recunoaşte oficial bombardamentele

Trei lovituri primite de Rusia în 24 de ore arată că Moscova este vulnerabilă. Baze militare aeriene au fost atacate de drone şi raportează pagube importante. Kremlinul dă vina pe Ucraina, dar Zelenski nu recunoaşte încă oficial bombardamentele.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 20:52

Vezi și

Un atac cu dronă a fost dat prin surprindere, înainte de răsărit, pe aerodromul militar din Kursk, aproape de frontiera cu Ucraina. Explozia a fost atât de puternică încât a aprins pe loc un rezervor de petrol. Guvernatorul regiunii a vorbit despre terorism. "S-a luat decizia de a prelungi nivelul galben ridicat de amenințare teroristă de astăzi de la ora 17:00 pentru încă 15 zile. Lupta încă se desfășoară", a declarat Roman Starovoit, guvernator al regiunii Kursk.

Ucraina nu a recunoscut oficial loviturile

Bombardarea aerodromului militar rusesc este o nouă lovitură de imagine pentru Moscova, care a fost atacată de două ori şi ieri, tot pe aerodromuri. Unul dintre ele era şi centru de antrenament pentru piloţi şi comandaţi de tancuri. Pe al doilea, două bombardiere nucleare Tupolev-95 au fost avariate. Kremlinul promite răzbunare. "Acest lucru este luat în considerare și luăm măsurile necesare", a declarat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Ucraina nu a recunoscut oficial loviturile. Într-un alt gest de sfidare la adresa lui Vladimir Putin, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a fost azi pe frontul din Donbas, regiune pe care Rusia a anexat-o ilegal în septembrie. A promis că va elibera tot teritoriul ocupat de invadatorii ruşi. "Cu siguranță vom sărbători Ziua Forțelor Armate pe pământ liber, sub un cer liniștit în centrul capitalei noastre, pe Maidanul Independenței", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. La câteva zeci de kilometri distanţă de locul vizitat de preşedintele Ucrainei, luptele au continuat intens, în timp ce în Harkov, Crucea Roşie încercă să pună la adăpost de atacurile ruşilor cât mai mulţi civili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia, atacată de trei ori în 24 de ore. Moscova dă vina pe ucraineni, dar Kremlinul nu recunoaşte oficial bombardamentele