Antena Meniu Search
x

Rusia critică și râde de SUA: "Când URSS a părăsit Afganistanul, regimul a rezistat 3 ani. I-am supraestimat pe talentaţii colegi americani"

Trimisul special al președintelui rus în Afganistan, Zamir Kabulov, a discutat luni la telefon cu omologul său american, Zalmay Khalilzad, care se află în prezent la Doha, a spus Kabulov, presei de stat rusești.

de Redactia Observator

la 16.08.2021, 18:55

Rusia critică și răde de SUA: "Când URSS că a părăsit Afganistanul, regimul a rezistat 3 ani. I-am supraestimat pe talentaţii colegi americani"
- Profimedia

Kabulov nu a furnizat niciun detaliu cu privire la ce au discutat cei doi, dar a criticat misiunea americană în Afganistan la postul de televiziune Rusia 24 după convorbire.

„Ne așteptam ca forțele militare afgane, pregătite de americani și NATO, să reziste cel puțin o perioadă de timp și să controleze cel puțin o parte a țării, ceea ce ar fi permis desfășurarea negocierilor cu privire la un guvern de coaliție de tranzit. Aparent, am supraestimat talentul colegilor noștri americani și această armată a renunțat fără luptă ”, a spus Kabulov.

„Când Uniunea Sovietică a părăsit Afganistanul, regimul pe care l-au susținut a rezistat timp de trei ani. Regimul pe care americanii îl creează de 20 de ani, nici măcar nu a rezistat până când americanii au plecat complet ”, a adăugat el.

„[Experții americani] trebuie să se justifice în primul rând în fața contribuabililor lor explicând de ce s-a întâmplat acest lucru: 20 de ani, 1000 de miliarde de dolari, aproape 2.500 de vieți americane, fără a-i număra pe ceilalți aliați morți. Ei trebuie să justifice asta cumva și să arate acest eșec ca un succes ", a spus el, conform CNN.

Pe acelaşi subiect

Anterior, Rusia a anunțat că nu își va evacua ambasada de la Kabul. Explicând această decizie, Kabulov a spus că, în ultimii 7 ani, diplomații ruși au analizat atent și „au lucrat cu toate părțile implicate în războiul civil”. „Drept urmare, diplomația rusă și-a asigurat condiții destul de confortabile, indiferent de schimbarea regimului la Kabul”, a spus Kabulov.

Capitala Afganistanului este în siguranță acum, potrivit oficialului rus. „Siguranța este un concept condiționat, dar în acest moment este sigur în Kabul ... Situația din Kabul în sine este absolut calmă. Și nu ar trebui să amestecăm acest lucru cu haosul creat la aeroport ", a mai spus el.

Potrivit trimisului special rus, „haosul și mizeria” de pe aeroportul din Kabul a fost creat prin decizia SUA de a trimite câteva mii de soldați pentru a-și evacua personalul. "Nu are nimic de-a face cu situația din Kabul", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia critică și râde de SUA: "Când URSS a părăsit Afganistanul, regimul a rezistat 3 ani. I-am supraestimat pe talentaţii colegi americani"