Antena Meniu Search
x

"Rusia este prietena noastră". Serbia reconsideră aderarea la Uniunea Europeană, după refuzul de a sancţiona Moscova

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, declară că Serbia ar trebui să îşi reconsidere obiectivul de a adera la Uniunea Europeană (UE) din cauza presupuselor presiuni occidentale de a se alătura sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei în urma războiului declanşat în Ucraina, relatează The Associated Press.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 21.04.2022, 15:59

Serbia reconsideră aderarea la UE
Serbia reconsideră aderarea la UE - Profimedia

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, a răspuns joi la întrebarea unui reporter cu privire la un proiect de rezoluţie al Parlamentului European prin care se cere Serbiei să adopte sancţiuni împotriva Rusiei dacă doreşte cu adevărat să adere la UE. Oficialul sârb a declarat pentru televiziunea de stat RTS că proiectul ”indică în mod clar că Uniunea Europeană nu doreşte Serbia în componenţa sa” şi că ”este timpul ca Serbia să îşi reconsidere, de asemenea, decizia de a rămâne pe calea aderării la UE”.

Serbia nu impune sancţiuni Moscovei

Cu toate că Serbia a votat în favoarea a trei rezoluţii ale Naţiunilor Unite care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, ţara balcanică a refuzat să se alăture sancţiunilor occidentale impuse Moscovei, relatează news.ro.

Ministrul de Interne din Serbia: "Rusia este prietena noastră"

Vulin a mai subliniat că ”suntem o naţiune veche, seculară, istorică, care îşi alege prietenii. Rusia este prietena noastră”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » "Rusia este prietena noastră". Serbia reconsideră aderarea la Uniunea Europeană, după refuzul de a sancţiona Moscova