Antena Meniu Search
x

Video Rusia îşi lansează propriul internet. Vladimir Putin vrea deconectarea de la reţeaua globală

Rusia ar putea lua astăzi o decizie fără precedent. Ţara lui Vladimir Putin s-ar putea deconecta de la internetul global. Asta nu inseamna ca rusii vor ramane fara Internet.

de Redactia Observator

la 11.03.2022, 14:48

Vezi și

Autoritatile din Rusia ar urma sa pună în funcţiune o reţea paralelă numită intranet. Mai simplu spus, Rusia şi-ar putea crea propriul internet, izolat de restul lumii. Decizia ar putea fi influențată de numeroasele atacuri cibernetice revendicate de grupul de hackeri Anonymous, în urma războiului din Ucraina

Pentru populaţia rusă, asta ar însemna că oamenii nu vor mai putea avea acces sau vor fi limitaţi în ceea ce priveşte reţelele sociale precum Facebook, Twitter, Google sau TikTok, pentru că Rusia nu le-ar mai permite să funcţioneze pe serverele sale. 

Şi vorbim de o schimbare radicală ce ar urma să afecteze peste 85% din populaţia Rusiei, cu acces la internet. Până la o astfel de decizie, va reamintim, marii giganţi tehnologici au început deja să se retragă din Rusia sau să impună sancţiuni. Mai ales că o astfel de mişcare nu vine pe neaşteptate. 

Cum se numeştea reţeaua de internet a Rusiei

Pe acelaşi subiect

Moscova făcea pregătiri pentru deconectarea de la internetul global de ceva vreme. Primele teste oficiale au fost făcute în vara anului trecut. 

În luna iulie 2021, Rusia a testat cu succes deconectarea de la internetul global, potrivit cotidianului RBC, citând documente ale grupului de lucru însărcinat cu îmbunătăţirea securităţii internetului rus, ca parte a legislaţiei privind aşa-numitul „internet suveran” rus.

Au fost efectuate teste care au implicat toate marile firme de telecomunicaţii din Rusia din 15 iunie până în 15 iulie şi ele au avut succes, potrivit rezultatelor preliminare, notează RBC citând o sursă din grupul de lucru.

„Scopul testelor este de a determina capacitatea 'RuNet' (numele propriului „internet suveran” al Rusiei n.r.) de a funcţiona în caz de distorsiuni externe, blocaje şi alte ameninţări”, a precizat această sursă, scrie Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rusia îşi lansează propriul internet. Vladimir Putin vrea deconectarea de la reţeaua globală