Antena Meniu Search
x

Rusia: Noul ajutor american pentru Ucraina nu va schimba situaţia de pe front. Ce i-a înfuriat cel mai mult pe ruşi

Război în Ucraina. Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA nu va produce o schimbare fundamentală pe câmpul de luptă, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează dpa, citată de Agerpres. 

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 16:45

Rusia: Noul ajutor pentru Ucraina nu va schimba situaţia de pe front. Ce i-a înfuriat cel mai mult pe ruşi
Rusia: Noul ajutor pentru Ucraina nu va schimba situaţia de pe front. Ce i-a înfuriat cel mai mult pe ruşi - Profimedia

"Desigur, banii şi armele furnizate de acest pachet de ajutor nu vor duce la o schimbare în această dinamică", a declarat Peskov pentru agenţia de presă Interfax. În schimb, va duce la mai multe victime ucrainene şi la mai multă distrugere, a mai spus el.

Peskov: Statele Unite că s-au îmbogăţit prin armele date Ucrainei

Peskov a acuzat Statele Unite că s-au îmbogăţit prin intermediul ajutorului cu arme pentru Ucraina - repetând o critică exprimată duminică de adjunctul ambasadorului rus la ONU, Dmitri Polianski.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă un pachet mult aşteptat de 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia. Această asistenţă militară şi economică, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate şi laborioase, trebuie aprobată acum de Senat, şi apoi semnată de preşedintele Joe Biden.

Pe acelaşi subiect

Kremlinul a criticat dur, de asemenea, o altă propunere legislativă la Washington: confiscarea planificată a proprietăţilor ruseşti din SUA. Acestea sunt acţiuni ilegale, a mai spus Peskov. "În consecinţă, ele vor deveni obiectul unor contramăsuri şi litigii juridice", a anunţat el.

În plus, o astfel de expropriere ar prejudicia interesele economice ale SUA, deoarece mulţi investitori se vor gândi de două ori înainte să investească acolo în viitor, a mai spus Peskov. Rusia a revendicat luni cucerirea unui sat aflat la sud-vest de oraşul Doneţk, în estul Ucrainei, un nou avans al armatei ruse împotriva trupelor ucrainene aflate în dificultate.

Ministerul rus al Apărării a declarat într-un comunicat că a "eliberat" satul Novomikhailivka, situat la circa 30 de kilometri de Doneţk, nu departe de Vuhledar, un oraş la intersecţia fronturilor de sud şi de est, pe care Rusia încearcă să-l cucerească de doi ani.

Ruşii, mai supăraţi de legea privind confiscarea activelor occidentale

Rusia are acum motive să confişte activele occidentale după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat o legislaţie care permite transferul potenţial către Ucraina al activelor ruseşti confiscate, a declarat luni preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, relatează Reuters.

"Washingtonul a adoptat o lege privind confiscarea activelor ruseşti pentru a provoca UE să facă acelaşi pas, care va fi devastator pentru economia europeană", a afirmat Volodin, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

"Ţara noastră are acum toate motivele să ia decizii simetrice în legătură cu activele străine", a spus Volodin. Preşedintele Dumei de Stat a spus că din activele ruseşti în valoare de 280 de miliarde de euro îngheţate peste hotare, active de numai 5 până la 6 miliarde de dolari se află în SUA, în timp ce active în valoare de 210 miliarde de euro (224 de miliarde de dolari) se află în Uniunea Europeană.

Potrivit NBC, Camera Reprezentanţilor a trecut aşa-numitul "REPO Act", care va permite administraţiei lui Joe Biden să confişte active de miliarde de dolari din băncile americane şi să le transfere Ucrainei pentru reconstrucţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Rusia: Noul ajutor american pentru Ucraina nu va schimba situaţia de pe front. Ce i-a înfuriat cel mai mult pe ruşi