Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rusia revendică capturarea unui oraş în estul Ucrainei. Cucerirea întregului Donbas, "prioritatea nr.1" anunţată de Putin

Rusia a revendicat joi capturarea oraşului Ukrainsk din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde trupele sale au avansat în ultimele luni împotriva forţelor de la Kiev, informează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.09.2024 , 17:51

Rusia revendică capturarea unui oraş în estul Ucrainei. Cucerirea întregului Donbas, "prioritatea nr.1" anunţată de Putin - Captura X

Ministerul Apărării rus a anunţat într-un comunicat că soldaţii săi au "eliberat" Ukrainsk, un oraş care avea aproximativ 10.000 de locuitori înainte de începerea ofensivei ruse, în februarie 2022.

Cucerirea întregului Donbas, "prioritatea nr.1" anunţată de Putin

Rusia revendică în mod regulat capturarea de sate, de cele mai multe ori în regiunea Doneţk, însă capturarea unor oraşe este mai rară şi, în general, mai semnificativă. Oraşul Ukrainsk este situat în apropiere de Selidove şi Kurahove, alte două oraşe de care se apropie forţele ruse.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Armata rusă anunţase, la începutul lunii septembrie, că a cucerit oraşul Krasnogorivka, situat în aceeaşi regiune şi la aproximativ zece kilometri de Ukrainsk. Rusia este acum hotărâtă să preia controlul asupra localităţii Pokrovsk, un important oraş minier din regiune şi o axă strategică pentru logistica armatei ucrainene.

Ucraina, aflată în dificultate pe frontul din est, a lansat un atac major pe 6 august în regiunea rusă Kursk, cucerind câteva sute de kilometri pătraţi, conform Kievului. Ea spera să forţeze astfel Moscova să îşi redistribuie trupele în regiunea Doneţk şi să le încetinească înaintarea, însă soldaţii ruşi continuă să avanseze.

Preşedintele rus Vladimir Putin a reamintit la începutul lunii septembrie că "prioritatea sa numărul unu" este cucerirea Donbasului, bazinul industrial ucrainean ce include regiunea Doneţk.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
V-aţi cumpăra vreodată o casă scoasă la licitaţie?
Observator » Ştiri externe » Rusia revendică capturarea unui oraş în estul Ucrainei. Cucerirea întregului Donbas, "prioritatea nr.1" anunţată de Putin