Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rusia s-a dezlănţuit. A lansat asupra Ucrainei cel mai mare atac cu drone şi a trimis submarine în Marea Neagră

Război în Ucraina. Rusia face valuri în Marea Neagră. A trimis, pentru prima dată, submarine dotate cu rachete care pot ţinti la două mii de kilometri distanţă. Putin pare dezlănţuit. A lansat asupra Ucrainei cel mai mare atac cu drone de când a început invazia. Statele Unite au promis, însă, că armata lui Zelenski va fi blindată cu arme de ultimă generaţie până la sfârşitul anului.

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 20:44

Asaltul fără precedent al Rusiei a durat mai mult de şapte ore şi a venit în valuri. 89 de drone Shahed de producţie iraniană şi o rachetă X-59, care poate atinge o viteză de 1.000 de kilometri pe oră au fost lansate spre Kiev şi principalele puncte strategice de pe linia frontului. Ucraina anunţă că apărarea ei antiaeriană a respins atacul, dar au existat şi victime. Patru oameni au murit în Harkov, Doneţk şi Herson, loviţi de resturile dronelor distruse. La Kiev, peste 11.000 de oameni s-au refugiat la metrou.

Exerciţii periculoase şi în Marea Neagră

Ucrainenii au răspuns cu 19 drone şi o rachetă de croazieră, lansate  asupra mai multor regiuni din Rusia, inclusiv asupra peninsulei Crimeea. Resturile unui aparat de zbor fără pilot au incendiat un bloc din oraşul Belgorod. Tensiunile se acutizează de la o zi la alta. Washingtonul se pregăteşte să înarmeze 20 de avioane F-16 pentru Ucraina cu cele mai moderne rachete şi sisteme de armament, care pot lovi cu precizie ţinte în mişcare. În replică, Moscova a anunţat că începe a treia etapă a exerciţiilor cu armele nucleare tactice pe linia frontului. Putin spune că soldaţii lui se antrenează cu armele nucleare de trei luni, de când preşedintele Franţei a anunţat că ia în calcul să trimită soldaţi NATO pe frontul din Ucraina.

Vezi și

Exerciţii periculoase şi în Marea Neagră. Marina rusă a trimis trei submarine echipate cu rachete de croazieră. Analiştii occidentali se tem că Moscova ar folosi flota pentru o operaţiuni de debarcare, ca să creeze o punte terestră către regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova. Tensiunea este în creştere inclusiv în Uniunea Europeană. Guvernul de la Budapesta a simplificat condiţiile de intrare în Ungaria pentru ruşi. Analiştii occidentali avertizează că prin această decizie, spionii Moscovei au poarta deschisă spre toată Europa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Rusia s-a dezlănţuit. A lansat asupra Ucrainei cel mai mare atac cu drone şi a trimis submarine în Marea Neagră