Antena Meniu Search
x

Video Rusia se simte în pericol în granițele proprii. După atacul din Briansk, Kremlinul a anunțat un atac cu dronă la doar 100 de km de Moscova

Rusia ameninţă direct Republica Moldova după ce Parlamentul de la Chişinău a condamnat ieri, oficial, invazia Ucrainei. Moscova consideră asta un atac împotriva valorilor sale şi promite răzbunare. În acelaşi timp, Kremlinul continuă să acuze că este ţina unor atacuri suspecte. Ar putea fi un pretext ca să poată lansa o operaţiune specială împotriva unor noi ţinte, cred experţii militari. Vladimir Putin şi-a chemat azi generalii la raport şi le-a cerut să apere mai bine frontierele tării. 

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 20:42

Vezi și

Acuzaţiile la adresa Chişinăului vin după ce ieri parlamentul moldovean a adoptat "Declaraţie privind agresiunea rusă împotriva Ucrainei". 

"Este un nou atac la adresa noastră şi reprezintă, în fond, susţinerea nesăbuită a poziţiei agresive a Occidentului." 

Declaraţia vine după ce Moscova a acuzat Ucraina că vrea să invadeze Transnistria, într-o operaţiune sub steag fals. Kievul şi Chişinăul au negat intenţia şi au spus că este încă o încercare de a destabiliza Republica Moldova. Republica este însă doar unul dintre motivele de supărare ale Moscovei. Serviciul secret intern al Federaţiei Ruse a publicat un clip video de la locul unde ar fi avut loc ieri un "atac al sabotorilor ucraineni".

Imaginile în care un copil pare rănit şi doi adulţi ucişi, ridică însă multe semne de întrebare. Par să fie editate şi, în plus, există neconcordanţe între informaţiile transmise de autorităţi şi ce se vede în clip. După incident, filtre de securitate au fost instalate la graniţa ruso-ucraineană din Briansk.

Pe acelaşi subiect

"Trebuie să verifice documente, la ce vă aşteptaţi? Este o situaţie foarte dificilă, e o zonă de graniţă. Pot face orice."

Occidentul, acuzat de complicitate la presupusul atac

Moscova acuză Occidentul de complicitate la ceea ce numeşte "atacul" din Briansk. Guvernatorul regiunii pretinde că din corpul copilului, medicii au extras un glonţ fabricat de o ţară NATO. 

Alexander Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk: "El (copilul - n.r.) este sub supravegherea permanentă a medicilor. Băiatul este, de fapt, un erou. Ne gândim să îl propunem pentru o distincţie guvernamentală, Medalia Curajului."

Panica stârnită de Rusia a fost amplificată de încă un comunicat oficial. Autorităţile au anunţat că aseară s-a produs o explozie în Kolomna, un oraş aflat la puţin peste o sută de kilometri de Moscova. Serviciile secrete spun că a fost vorba despre o dronă. 

 Putin vrea acum să afle de ce a ajuns Rusia atât de vulnerabilă şi promite răzbunare. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Astăzi, avem o singură chestiune, dar foarte importantă, despre securitatea antiteroristă a obiectivelor protejate de agenţiile de ordine."

Mercenarii Wagner, pe punctul de a cuceri Bahmut 

În Ucraina, militarii lui Putin şi mercenarii Wagner se apropie de una dintre cele mai răsunătoare victorii - cucerirea Bahmutului, oraş pentru care se luptă de trei luni. Fără posibilitatea de a întoarce situaţia în favoarea lor, trupele ucrainene au aruncat în aer un pod de cale ferată din localitate, semn că Ucraina se pregăteşte să se retragă de acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia se simte în pericol în granițele proprii. După atacul din Briansk, Kremlinul a anunțat un atac cu dronă la doar 100 de km de Moscova