Antena Meniu Search
x

Rusia și China vor organiza un exercițiu naval comun. Manevrele au scopul de a menține "stabilitatea în regiunea Asia-Pacific", transmite Moscova

Rusia și China vor organiza exerciții navale comune în perioada 21 - 27 decembrie, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării. Exercițiile navale comune, care au loc anual din 2012, vor implica lansarea de rachete și artilerie în Marea Chinei de Est, au mai transmis oficialii de la Moscova, citați de Reuters. În mod oficial, exercițiul vizează extinderea cooperării dintre cele două state și stabilitatea din regiunea Asia-Pacific.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 10:06

Exercitiu naval
Rusia și China vor organiza un nou exercițiu naval comun - Profimedia

"Scopul principal al exercițiilor este de a consolida cooperarea navală dintre Rusia și China și de a menține pacea și stabilitatea în regiunea Asia-Pacific", transmite Ministerul Apărării de la Moscova.

Informațiile legate de acest exercițiu naval comun vin la aproximativ două luni după ce cele două țări au desfășurat un alt exercițiu naval comun. Astfel, în luna octombrie, Rusia și China au făcut un alt exercițiu naval în în Marea Japoniei și au practicat cum să opereze împreună și să distrugă minele inamice plutitoare cu foc de artilerie, explicau atunci oficialii de la Moscova.

Moscova și Beijingul au cultivat legături militare și diplomatice mai strânse în ultimii ani, într-un moment în care relațiile lor cu Occidentul s-au înrăutățit. Forțele combinate au exersat atacarea unor ținte concepute pentru a imita navele de suprafață inamice și au organizat exerciții de apărare aeriană care implică avioane de luptă și elicoptere multifuncționale rusești SU-30SM, a declarat atunci ministerul rus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Rusia și China vor organiza un exercițiu naval comun. Manevrele au scopul de a menține "stabilitatea în regiunea Asia-Pacific", transmite Moscova