Antena Meniu Search
x

Video Atac ucrainean cu ATACMS în Sevastopol: trei oameni au murit şi alți 100 au fost răniţi. Imagini cu localnicii care fug speriați de pe plajă. Rusia acuză SUA de atac

Război în Ucraina. Un atac ucrainean cu rachete a ucis trei persoane, printre care un copil de doi ani, şi a rănit aproape 100, duminică, la Sevastopol, în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, relatează agenţia oficială rusă TASS, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 10:13

Atac ucrainean în Sevastopol: trei oameni au murit şi alți 100 au fost răniţi. Imagini cu localnicii care fug speriați de pe plajă
Atac ucrainean în Sevastopol: trei oameni au murit şi alți 100 au fost răniţi. Imagini cu localnicii care fug speriați de pe plajă - captură X

Acest oraş portuar este vizat în mod regulat de atacurile ucrainene, mai ales că găzduieşte cartierul general al flotei ruseşti din Marea Neagră.

Potrivit TASS, trei civili, inclusiv un copil de doi ani, au fost ucişi în atacul ucrainean de duminică asupra Sevastopolului, iar alte 100 de persoane au fost rănite. Forţele de apărare aeriană ruseşti susţin că au doborât cinci ţinte pe cer, dar schijele au căzut pe teritoriul de coastă. Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a lovit infrastructura civilă cu rachete ATACMS încărcate cu focoase de tip cluster.

Cel mai mult au avut de suferit locuitorii din Ucikuivka şi Liubimovka

Articolul continuă după reclamă

Cel mai mult au avut de suferit locuitorii din Ucikuivka şi Liubimovka, a declarat guvernatorul regiunii, numit de Moscova. Potrivit acestuia, situaţia din Ucikuivka este dificilă, toate echipele medicale de urgenţă disponibile au fost trimise la faţa locului.

Oameni care se aflau pe plajă şi în zonele adiacente au fost răniţi, susţine TASS.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O pădure din zonă a luat foc pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi

De asemenea, o pădure din zonă a luat foc pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi în apropierea pensiunii Lazur, ca urmare a căderilor de resturi de la ţintele aeriene doborâte de forţele de apărare aeriană ruseşti. Echipajele de pompieri s-au deplasat de urgenţă la faţa locului.

Tot ca urmare a căderii fragmentelor de rachete, a luat foc o clădire rezidenţială. Traficul pe podul Crimeii a fost suspendat, iar 592 de vehicule stau la coadă la intrările dinspre Taman şi Kerci.

Rusia acuză SUA că sunt primele responsabile pentru atacul cu rachete ATACMS împotriva Sevastopolului

Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Statele Unite că sunt primele responsabile pentru atacul cu rachete de duminică împotriva Sevastopolului în peninsula anexată Crimeea, în care au murit trei civili - inclusiv doi minori -, pentru că au furnizat Kievului rachetele ATACMS cu care a fost întreprins atacul, transmit EFE şi AFP, citate de Agerpres.

'Responsabilitatea pentru atacul deliberat cu rachete împotriva populaţiei civile la Sevastopol revine înainte de toate Washingtonului, care a furnizat aceste arme Ucrainei, precum şi regimului de la Kiev, de pe teritoriul căruia a fost lansat acest atac', a afirmat ministerul într-un comunicat.

Potrivit ministerului rus, 'toate misiunile de zbor ale rachetelor tactico-operaţionale ATACMS din SUA sunt proiectate de specialişti nord-americani pe baza propriilor date de la sateliţii-spion ai Statelor Unite'. 'Aceste acţiuni nu vor rămâne fără răspuns', a mai afirmat comandamentul militar rus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Stiri externe » Atac ucrainean cu ATACMS în Sevastopol: trei oameni au murit şi alți 100 au fost răniţi. Imagini cu localnicii care fug speriați de pe plajă. Rusia acuză SUA de atac