Antena Meniu Search
x

Rusia susține că a ucis 600 de ucraineni într-un atac cu rachete în Kramatorsk, drept răzbunare pentru bombardamentul de la Makiivka

Ministerul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat duminică că a ucis peste 600 de militari ucraineni într-un atac masiv cu rachete asupra clădirilor din estul Ucrainei care găzduiesc temporar forţele ucrainene, relatează Reuters.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 08.01.2023, 17:18

Rusia susține că a ucis 600 de ucraineni într-un atac cu rachete în Kramatorsk, drept răzbunare pentru bombardamentul de la Makiivka
Rusia susține că a ucis 600 de ucraineni într-un atac cu rachete în Kramatorsk, drept răzbunare pentru bombardamentul de la Makiivka - Profimedia Images

A spus că atacul de la Kramatorsk a fost răzbunare pentru atacul mortal al Ucrainei de la începutul acestui an asupra unei cazărmi ruseşti din Makiivka, într-o parte a regiunii Doneţk controlată de forţele Moscovei.

„Ca răspuns la atacul criminal al regimului de la Kiev din primele minute ale lunii ianuarie 2023... forţele ruse au efectuat o operaţiune de răzbunare”, a declarat Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic, indicând că a lovit două cazărmi. Data exactă a acesteia nu a fost indicată de minister.

O încetare a focului de 36 de ore a fost decretată joi de Vladimir Putin pentru vineri şi sâmbătă, cu ocazia Crăciunului Ortodox pe rit vechi. Cu toate acestea, împuşcături au fost auzite de ambele părţi ale frontului.

Rușii s-au răzbunat după atacul de la Makiivka

Autorităţile locale ucrainene au raportat că oraşul Kramatorsk a fost atacat de şapte rachete peste noapte. Alte două rachete au vizat oraşul din apropiere, Kostiantynivka.

Sâmbătă, jurnaliştii AFP prezenţi la Kramatorsk au auzit cel puţin patru explozii înainte de miezul nopţii.

Armata rusă a prezentat această lovitură drept răzbunare pentru cea efectuată la Makiivka, pe teritoriul separatist pro-rus din estul Ucrainei, la câteva minute după începerea noului an. Armata ucraineană vizase acolo un punct de desfăşurare temporară a soldaţilor ruşi, provocând moartea a cel puţin 89 de soldaţi, potrivit raportului de la Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Rusia susține că a ucis 600 de ucraineni într-un atac cu rachete în Kramatorsk, drept răzbunare pentru bombardamentul de la Makiivka